Hlavní obsah

Precizní Gutová-Behramiová ovládla i druhý sjezd ve Val di Fasse a upevnila si vedení ve SP

Val di Fassa

Švýcarská lyžařka Lara Gutová-Behramiová vyhrála i druhý sjezd Světového poháru ve Val di Fassa. Zvítězila o 32 setin sekundy před krajankou Corinne Suterovou, čerstvou mistryní světa v této disciplíně, a upevnila si prvenství v průběžném pořadí SP.

Foto: Elvis Piazza, ČTK/AP

Švýcarská lyžařka Lara Gutová-Behramiová po dojezdu sjezdu na SP v italském středisku Val di Fassa.

Článek

Ester Ledecká závody ve Val di Fassa vynechala. Česká hvězda dala přednost mistrovství světa na snowboardu, které začne v pondělí ve slovinské Rogle.

Zatímco v pátek zvítězila letošní dvojnásobná šampionka z Cortiny Gutová-Behramiová o pouhé dvě setiny před Rakušankou Ramonou Siebenhoferovou, tentokrát byl její triumf mnohem jednoznačnější. V SP už má na kontě 32 prvenství. Třetí místo obsadila německá reprezentantka Kira Weidleová, Siebenhoferová byla čtvrtá.

Švýcarská královna mistrovství světa si upevnila vedení i ve SP

V čele hodnocení sjezdu zůstala zraněná Italka Sofia Goggiaová, vítězka čtyř závodů v sezoně. Z druhého místa klesla Američanka Breezy Johnsonová, která po pádu skončila v ochranných sítích. Ledecká je před závěrečným sjezdem ve švýcarském Lenzerheide osmá. Gutová-Behramiová celkově vede SP o více než 100 bodů před Slovenkou Petrou Vlhovou.

Reklama