Hlavní obsah

Chaos na mistrovství světa! Italové stáhli ze šampionátu celý tým

Panika z obavy šíření nákazy koronavirem se šíří světovým šampionátem v klasickém lyžování v Oberstdorfu. Po dalším výskytu pozitivního případu v týmu se z MS odhlásila kompletní italská reprezentace. Ve výpravě má už čtyři nakažené.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Italský sdruženář Raffaele Buzzi na MS.

Článek

Italové zaznamenali po dvou případech koronaviru ve skokanském týmu další dva pozitivní testy mezi členy delegace. Ti se ale podle vyjádření národního mužstva nepohybovali na žádném sportovišti.

"V zájmu zamezení dalšího šíření viru se italská delegace po konzultaci s vedením italského svazu a místními zdravotními úřady rozhodla, že se kompletně stáhne z mistrovství světa, aby ochránila další účastníky," uvedla Mezinárodní lyžařská federace FIS v prohlášení.

Rozsáhlých potíží s koronavirovou nákazou ale zatím šampionát v Německu zůstává přes všeobecné obavy ušetřen. Počet pozitivních testů z provedených zhruba 15 000 se počítá na jednotky. Bezproblémový průběh v této souvislosti hlásí i česká výprava.

"Neevidujeme žádný případ nákazy onemocnění covid-19 mezi sportovci, trenéry ani dalšími členy realizačních týmů. Všichni pečlivě dodržují organizátory nastavená hygienická opatření, pravidelně každý druhý den absolvují testy a plně se soustředí na sportovní výkony v dalším programu šampionátu," sdělil ČTK mluvčí českého svazu Tomáš Haisl.

Reklama

Související témata: