Hlavní obsah

Opovrženíhodný čin! Ochrnutou hvězdu Komissarovovou oklamal podvodník

Madrid/Praha

V roce 2014 po těžkém pádu v tréninku na olympijský závod v Soči zůstala od pasu dolů ochrnutá, nyní čelí někdejší elitní závodnice ve skikrosu Maria Komissarovová krutému zklamání. Známý ruský lékař ji měl za léčbu na speciální klinice naúčtovat dohromady přes 300 000 eur (v přepočtu více než 8,5 milionu korun). A výsledek? Žádný slibovaný zázrak se nestal, 30letá bývalá sportovkyně zůstává i nadále upoutána na invalidním vozíku, píše server Blick.ch.

Foto: Profimedia.cz

Ruská skikrosařka Maria Komissarovová na snímku v době, kdy se připravovala na ZOH v Soči.

Článek

Její příběh tehdy bolestivě zasáhl celou sportovní veřejnost. Komissarovová si 15. února 2014 při pádu na olympijské trati zlomila a vychýlila 12. hrudní obratel a musela se okamžitě podrobit šestihodinové operaci přímo v Krasné Poljaně. O den později byla z Ruska letecky převezena na specializovanou kliniku do Mnichova, kde podstoupila další operace páteře. Přežila, ale zůstala od pasu dolů paralyzovaná a odkázaná na invalidní vozík. "Ale jsem silná a vím, že se jednoho dne zase postavím na nohy," napsala odhodlaně na svůj Instagram.

A ihned se do splnění svého cíle pustila. V letech 2014 a 2015 absolvovala léčbu u svého krajana, lékaře Jevgenije Bljuma, jenž tehdy provozoval vlastní rehabilitační centrum ve španělské Marbelle. Mladé sportovkyni sliboval speciální terapii a „zázračné" výsledky. Tomu však také odpovídala cena, která se nakonec vyšplhala až na 29 milionů rublů.

Ze „zázračného lékaře" se vyklubal podvodník

Kýžený efekt se však nedostavil a podle dostupných informací vše napovídá tomu, že si toho byl Bljum vědom od samého počátku. Po tvrdé ráně, kterou pro Komissarovovou znamenalo ve 23 letech ukončení sportovní kariéry, čelí ochrnutá žena dalšímu hořkému poznání: naletěla podvodníkovi, který ji připravil o značné finanční prostředky, k nimž jí pomohly i sbírky dárců.

Spravedlnosti však, zdá se, Bljum neunikne. Už loni v srpnu na něho vydala ruská generální prokuratura mezinárodní zatykač a šarlatán byl následně minulý měsíc zadržen na španělské půdě. Rusko nyní požaduje Bljumovo vydání, a jak informuje portál rapsinews, jednání se španělským Ministerstvem spravedlnosti již probíhají.

Reklama