Hlavní obsah

Sjezd SP mužů v Saalbachu byl kvůli husté mlze zrušen

Saalbach
Aktualizováno

Sjezd Světového poháru mužů v Saalbachu se dnes kvůli husté mlze nepodařilo dokončit. Jury Mezinárodní lyžařské federace závod, který měl nahradit zrušený sjezd z Wengenu, zastavila po odjetí devíti lyžařů kvůli špatné viditelnosti a po několika odkladech restartu výsledky anulovala.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Sjezd Světového poháru mužů v Saalbachu se dnes kvůli husté mlze neuskuteční

Článek

Mlha trápila pořadatele už od rána. Rozhodli se proto posunout start do nižší polohy a o deset minut odložit. Nakonec ale v Rakousku stihlo odjet jen devět závodníků. Poté mlha opět klesla na trať a viditelnost zhoršovalo i postupně houstnoucí sněžení. Pořadatelé restart závodu dvakrát po půlhodině odložili, nakonec ale po více než hodinovém čekání jury sjezd zrušila.

Nejrychlejší čas zajel Ital Dominik Paris, který vedl o sedm setin sekundy před dvojnásobným mistrem světa Vincentem Kriechmayrem. Třetí byl další domácí sjezdař Matthias Mayer.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Světelná tabule hlásí, že závod ve sjezdu mužů v rýámci SP v Saalbachu byl kvůli mlze přerušen.

Nikdo z nich verdikt jury nezpochybňoval. "Byla tam mlha a čekat další dvě hodiny by nebylo fér," konstatoval Paris, který případným vítězstvím mohl ještě výrazněji zasáhnout do boje o křišťálový glóbus. Aktuálně je třetí se ztrátou 70 bodů na Mayera a 116 na vedoucího Beata Feuze ze Švýcarska, který byl v době přerušení závodu čtvrtý. "Už by to nebylo fér pro ostatní a možná by to bylo i nebezpečné," konstatoval Mayer, jenž na Feuze ztrácí 48 bodů.

Program SP v Saalbachu bude pokračovat o víkendu, kdy by měly na řadu přijít dva závody převzaté z Kvitfjellu. V sobotu je naplánován další sjezd, v neděli superobří slalom.

Další odklad dnešního závodu na nový termín už nepřipadá v úvahu, příští týden jsou na programu technické disciplíny v Kranjské Goře. Sjezdaři tak před sebou mají vedle sobotního sjezdu už jen finále v Lenzerheide.

Reklama