Hlavní obsah

Kučerová zakončila SP ve skikrosu sezonním maximem

Lyžařka Nikol Kučerová zakončila sezonu Světového poháru ve skikrosu ve švýcarském Veysonnaz šestým místem a vyrovnala tak svůj druhý nejlepší výsledek v kariéře. Naposledy byla takto vysoko před více než třemi lety.

Foto: Sport.cz

Skikrosařka Nikol Kučerová. Ilustrační foto.

Článek

Jednatřicetiletá Kučerová skončila v minulých dvou závodech v Gruzii a Rusku shodně sedmá. Dnes ve švýcarském středisku, kde si v sobotu zajistila celkové vítězství v SP snowboardcrossařka Eva Samková, své sezonní umístění ještě vylepšila díky druhé pozici v malém finále.

V semifinále Kučerová doplatila na pád Sixtine Cousinsové ze Švýcarska. "Musela jsem skoro zastavit, abych do Sixtine nenabourala. Úplně jsem ztratila rychlost a neměla pak už možnost zabojovat o velké finále," uvedla na svazovém webu. "Ale šesté místo je mým nejlepším umístěním sezony, takže celkově jsem dnes spokojená," řekla Kučerová.

Šestá dojela česká lyžařka potřetí v kariéře a poprvé od března 2018. Lepší byla jen v prosinci 2010 v Innichenu, kde obsadila životní bronzovou pozici.

V celkovém pořadí Světového poháru skončila Kučerová po 11 závodech těsně za elitní desítkou jedenáctá. Křišťálové glóby získali Švýcarka Fanny Smithová a Kanaďan Reece Howden.

"Obecně s celou sezonou úplně spokojená být nemůžu, bylo tam dost věcí, které se nepovedly. V listopadu jsem prodělala covid, to mě stálo spoustu sil, v normálu jsem se začala cítit až někdy v lednu. Nevydařilo se mistrovství světa, kde jsem skončila v kvalifikaci. Celá sezona byla strašně psychicky náročná. O to víc jsem ráda, že se mi podařil její závěr. Poslední závody mi to trochu vynahradily," řekla Kučerová, jež se v ročníku dostala šestkrát do elitní desítky.

SP ve skikrosu ve Veysonnaz (Švýcarsko):
Muži:
1. Wilmsmann (Něm.)
2. Midol (Fr.)
3. Hronek
4. Renn (oba Něm.)
Konečné pořadí SP (po 11 závodech):
1. Howden (Kan.) 691
2. Lenherr (Švýc.) 405
3. Midol 395
Ženy:
1. Näslundová (Švéd.)
2. Smithová (Švýc.)
3. Baronová (Fr.)
4. Ofnerová (Rak.)
...
6. Kučerová (ČR)
Konečné pořadí SP (po 11 závodech):
1. Smithová 1068
2. Thompsonová (Kan.) 585
3. Bergerová Sabbatelová (Fr.) 552
...
11. Kučerová 279
32. Cholenská (ČR) 35

Reklama