Hlavní obsah

Kosteličová po úspěšné operaci štítné žlázy

ZÁHŘEB

Lyžařka Janica Kosteličová se ve středu podrobila v Záhřebu plánované operaci štítné žlázy. Lékaři dvojnásobné držitelce Křišťálového glóbu za celkové vítězství ve Světovém poháru při zákroku orgán odstranili, operace podle sdělení chorvatského národního týmu proběhla bez komplikací.

Foto: ČTK/AP

Lyžařce Janici Kosteličové odstranili lékaři štítnou žlázu.

Článek

Mluvčí chorvatské lyžařské reprezentace Ozren Müller informoval, že dvaadvacetiletá slalomářka se již probrala z narkózy. Podle lékařů navíc bude moci brzy začít trénovat.

"Věřím, že se plně uzdraví a bude schopna vrátit se do plného tréninku do čtyř až šesti týdnů, nejpozději do dvou měsíců," odhadl chirurg Miljenko Radetič, který operaci v záhřebské nemocnici vedl.

Navíc problémy s kolenem

Podle manažera chorvatské reprezentace Vedrana Pavleka ale Kosteličovou mohou znovu zarazit v rozletu problémy s pravým kolenem, s nímž byla za poslední rok čtyřikrát na operaci.

Kloub prý stále není úplně v pořádku a Pavlek nevyloučil, že se lyžařka bude muset ještě letos podrobit dalšímu zákroku.

Kosteličová naposledy závodila v březnu 2003. K opakujícím se problémům s kolenem se navíc v listopadu přidaly potíže se štítnou žlázou, která reguluje metabolismus lidského organismu.

Reklama