Hlavní obsah

Krásná zpráva! Královna bílých svahů Veithová se stala maminkou

Vídeň/Praha

Na zasněžených svazích posbírala téměř všechny trofeje, největší výhry se ale podle svých slov dočkala až po ukončení výjimečné kariéry. Rakouská sjezdařská legenda Anna Veithová se stala maminkou syna Henryho, informují rakouská média.

Foto: Profimedia.cz

Někdejší vynikající rakouská sjezdařka Anna Veithová je maminkou.

Článek

„Měli jsme přání a ty jsi nám ho splnil. Naše srdce patří tobě," napsala dlouholetá královna alpského lyžování na svém Instagramu. Dvaatřicetiletá půvabná lyžařka ze Salcburska a její manžel, trenér snowboardistů Manuel jsou z prvního potomka přešťastní.

„Dítě je ta nejkrásnější věc na světě, největší výhra," svěřila se Veithová, bývalá soupeřka Ester Ledecké. Právě česká reprezentantka ji před třemi lety na olympijských hrách v Pchjongčchangu při senzačním triumfu v superobřím slalomu porazila o jedinou setinu sekundy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Anna Veith (@anna.veith)

Rodačka z Halleinu, dívčím jménem Fenningerová, je nejúspěšnější rakouskou lyžařkou uplynulé dekády. V super-G získala zlatou olympijskou medaili v Soči 2014, je rovněž trojnásobnou mistryní světa a dvojnásobnou celkovou vítězkou Světového poháru z let 2014 a 2015. V letech 2013–2015 byla třikrát v řadě vyhlášena rakouskou Sportovkyní roku.

Reklama