Hlavní obsah

Soupeřka Ledecké prozradila, co ji také tížilo. Letos začala famózně a další trable se nerýsují

Neskrývala emoce, takovýto start do sezony jí přišel náramně vhod. Mikaela Shiffrinová vítězně vstoupila do nového ročníku Světového poháru. Na tyrolském ledovci Rettenbach o víkendu přitom překonala další milník kariéry. Poté, co nakonec v tradičním úvodním obřím slalomu předstihla Švýcarku Laru Gutovou-Behramiovou o 0,14 sekundy, si zajistila 70. vítězství v závodech seriálu. Na seznamu nejlepších lyžařů všech dob je za Švédem Ingemarem Stenmarkem (86 výher) a krajankou Lindsey Vonnovou (82 výher).

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Mikaelu Shiffrinovou z USA po triumfu v Söldenu zjevně přemohlo dojetí.

Článek
Fotogalerie

Zažívala stres, ale nakonec opravdu perfektně pro jednu ze soupeřek Ester Ledecké začala olympijská sezóna. Na rozdíl od těch předešlých.

Před dvěma lety bývalou ryzí specialistku na slalom vytrhla ze sportu nečekaná smrt otce. Smíšené pocity zažívala i v minulé sezoně poznamenané pandemií.

Jen čtyři triumfy ve SP zaznamenala, což pro výjimečnou lyžařku z Colorada bylo málo. Sölden dokonce musela vynechat kvůli problémům se zády. Teď navíc přiznala, že ji loni hodně zasáhl další moment. "Kvůli koronaviru se Světový pohár vůbec nedostal do Severní Ameriky," připomněla šestadvacetiletá Američanka.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Američanka Mikaela Shiffrinová na stupních v Söldenu.

V nadcházející zimě ji může potěšit, že na programu už zase bude i ´její´ závod v Killingtonu. „Vždy tam pociťuji velký tlak, ale pořád to miluju," uvedla po úspěchu v Söldenu, kde letos pro změnu neuspěly Italky Marta Bassinová a Federica Brignoneová, které tu zářily loni.

Shiffrinová ukázala, že je zjevně na dobré cestě stát se zase dominantní závodnicí a třeba i celkovou vítězkou seriálu. Povedlo by se jí to už počtvrté. „Nervozita, stres, zkraje sezony je otázkou, zda dokážu jet s tím vnitřním žárem z dřívějška a znovu vítězit. Ostatní holky zvedly úroveň natolik, že se bojíte, že zaostanete."

Ale obavy byly pro tuto chvíli zbytečné. Až ji to všechno dojalo, neskrývala slzy. "Sezóna začala opravdu dobře, na tom se dá stavět. Start Světového poháru je vždy důležitý, protože vlastně nevíte, kde výkonnostně jsou ostatní," dodala.

Reklama

Související témata: