Hlavní obsah

Šlesingr formu před šampionátem neladil, radši o to víc makal

Praha

Pět let trvající medailový půst by si přáli ukončit čeští biatlonisté na MS v německém Ruhpoldingu, které začíná už zítřejším závodem smíšených štafet. Hlavním trumfem má být Michal Šlesingr, jenž právě v roce 2007 bral stříbro na 10 km a bronz z dvojnásobné trati.

Foto: Petr Horník, Právo

Český biatlonista Michal Šlesingr

Článek

„S medailovými touhami přijelo tak třicet lidí. Taky se mezi ně počítám, ale nechci si tím zamotat hlavu," míní Šlesingr, jenž skoro dva týdny v klidu trénoval ve slovinské Pokljuce. „Nic míň ani nic víc než střelba a běh. Loni jsem se ale před mistrovstvím snažil ladit formu, což se mi zrovna neosvědčilo, takže letos jsem radši o to víc makal," tvrdí biatlonista, jehož individuálním maximem na MS před rokem byla osmá příčka ze stíhačky.

„Já mám vlastně jediné přání, aby letošní šampionát dopadl lépe než loňský. A to se týká nejen Michala, ale i celého týmu," říká trenér mužů Ondřej Rybář, kterého před rokem mrzela také až desátá příčka štafety. „Jak na tom letos opravdu jsem, poznám až při závodech, pocity před nimi jsou subjektivní a ošidné," vypráví Šlesingr.

Na startu by se poprvé mohl objevit už zítra v sestavě mixu. „Mužskou část kvarteta budu vybírat z tria Šlesingr, Soukup, Moravec podle toho, jak se mi budou zdát připraveni a u koho z nich dospěju k tomu, že před víkendovými závody jednotlivců mu prospěje startovat už ve čtvrtek," tvrdí Rybář. Ženské úseky smíšené štafety obstarají Vítková a Tomešová.

Na poslední chvíli vypadla z nominace zase nemocná Soukalová. „Uspěchala návrat a znovu ulehla do postele, takže šampionát bude bez ní," říká trenér Jindřich Šikola s tím, že zvýšenou teplotu má Johanidesová, a pokud by se její stav nezlepšil, asi by musel volat náhradnici, buď Landovou, nebo juniorku Puskarčíkovou.

„Víc než tréninku se holky věnují léčení, naštěstí Vítkové se nemoci zatím vyhýbají," tvrdí trenér o nejlepší z českých biatlonistek, která v italské Ridanně absolvovala vysokohorskou přípravu. „Využila jsem prostor na pořádný trénink," říká Vítková, která se 8. místem na 15 km zasloužila o nejlepší český výsledek na loňském MS. „Nějaké umístění v desítce by zase mohlo vyjít," doufá Šikola.

Program MS v Ruhpoldingu
Čtvrtek 1. března, 15.30 h: smíšená štafeta (2x6 a 2x7,5 km)
Sobota 3. března, 12.30 h: 10 km mužů, 15.30 h: 7,5 km žen
Neděle 4. března, 16.00 13.15 h: h: stíhačka stíhací závod žen na mužů 10 km na 12,5 km
Úterý 6. března, 15.15 h: 20 km mužů
Středa 7. března, 15.15 h: 15 km žen
Pátek 9. března, 15.15 h: štafeta 4x7,5 km mužů
Sobota 10. března, 15.15 h: štafeta 4x6 km žen
Neděle 11. března, 16.00 13.30 h: h: 12,5 15 km km mužů žen s s hromadným hromadným startem startem
Česká nominace – muži: Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup, Ondřej Moravec, Zdeněk Vítek, Tomáš Holubec, ženy: Veronika Vítková, Barbora Tomešová, Veronika Zvařičová, Lea Johanidesová.

Reklama