Hlavní obsah

Sjezdařská královna Vonnová nemusí s koleny na operaci

Denver

Nejlepší alpská lyžařka posledních let Lindsey Vonnová nemusí řešit problémy s koleny operací. Sedmadvacetileté Američance, která v uplynulé sezoně počtvrté vyhrála velký křišťálový glóbus a posbírala ve Světovém poháru celkem čtyři trofeje, bude podle lékařů stačit po dlouhé a úspěšné sezoně klid.

Foto: Leonhard Foeger , Reuters

Lindsey Vonnová s glóbem za vítězství ve Světovém poháru.

Článek

Kolena Vonnovou v průběhu sezóny bolela, ale nemluvila o tom veřejně. V pondělí si je nechala důkladně vyšetřit. "V levém má sice trochu opotřebovaný meniskus, ale není to nic, co by vyžadovalo operační zákrok," tlumočil stanovisko odborníků mluvčí americké sjezdařské reprezentace Doug Haney. Druhé koleno, nejchoulostivější část těla pro lyžaře, se ukázalo být v pořádku.

Vonnová ve Světovém poháru už čtvrtý rok za sebou kralovala hodnocení sjezdu a superobřího slalomu, potřetí pak vyhrála kombinaci. Navíc se ziskem 1980 bodů stala novou rekordmankou mezi ženami a pouhých 20 bodů ji dělilo od absolutního bodového maxima Rakušana Hermanna Maiera. V celkovém pořadí SP její dominanci loni těsně přerušila Němka Maria Höflová-Rieschová.

Za poslední rok se vítězka olympijského sjezdu ve Vancouveru a dvojnásobná mistryně světa z roku 2009 navíc výrazně zlepšila v obřím slalomu, kde skončila v SP celkově druhá.

Reklama

Související témata: