Hlavní obsah

Bauer je fit a optimistický. Chce jezdit stabilně do desítky a v Soči sahat po medaili

Praha

Zdravý a optimistický je na prahu olympijské sezóny Lukáš Bauer. Rázné změny, které česká jednička v běhu na lyžích provedla přes léto, se zatím osvědčují, a tak může vyhlížet rozšíření své olympijské medailové sbírky čítající zatím tři kovy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Bauer na cestě do Soči využije o poznání modernější vybavení, než předvedl na tiskové konferenci.

Článek

V dubnu podstoupil operaci paty, která ho v poslední době omezovala. „Teď je z větší části stabilizovaná. Občas ji cítím, někdy i docela nepříjemně, ale nebylo třeba omezit přípravu. Natrénoval jsem toho tolik, co za poslední dva roky ne,“ pochvaluje si 36letý lyžař.

Rovněž nahrazení zkušeného servismana Víta Fouska mladším Vítem Zahulou přineslo změnu už v létě. „Fous se ke mně připojoval vždycky až v září v Muoniu. Teď jsem měl servismana na všech soustředěních na sněhu, jel se mnou na tréninky a domazával mi,“ porovnával Bauer.

Vrcholem patnáctka klasicky

Minulou zimu pronikl do elitní desítky ve Světovém poháru jen ve dvou individuálních závodech, v nové sezóně by rád byl v Top 10 častějším návštěvníkem. „Chci se výsledkově posunout někam nahoru, abych do té desítky stabilně zajížděl,“ plánuje.

Vrchol je ale jen jeden, Bauerova poslední olympiáda. „Chtěl bych, aby forma vygradovala ideálně v Soči. Byl bych rád za medaili, ale konkrétní plány si můžu dělat, teprve až se bude olympiáda blížit podle průběhu sezóny,“ říká.

Největší šanci by Bauer měl mít na trati 15 kilometrů klasicky. „Nevidím problém, aby odjel všechny své závody a výborně zvládl i padesátku, ale tohle je trať, na které může nejvíc uspět,“ věří i reprezentační trenér Miroslav Petrásek.

Reklama