Hlavní obsah

Skokané na lyžích skončili šestí na úvod SP, Koudelka byl hvězdou dne

Aktualizováno

Čeští skokané na lyžích vstoupili do sezóny Světového poháru šestým místem v závodě družstev. Jakub Janda, Antonín Hájek, Jan Matura a Roman Koudelka dokonce po prvním kole útočili na historický zisk medaile, ale čtvrté místo a minimální ztrátu 2,4 bodu na bronz neudrželi.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Roman Koudelka v Klingenthalu zářil v kvalifikaci soutěže jednotlivců a pak i v soutěži týmů.

Článek

"Je to trochu škoda, protože po prvním kole jsme to měli dobře rozehrané, ale myslím, že to byl povedený závod, nemáme se za co stydět," řekl Radiožurnálu Koudelka. "Šesté místo je dobré, porazili jsme Rakousko i Polsko," dodal.

V Klingenthalu dnes suverénně vyhráli domácí olympijští vítězové Němci před Japonskem a Norskem. Vyrovnaný souboj o čtvrté místo Češi prohráli o necelých šest bodů. Hvězdou jejich týmu i celého závodního dne byl vítěz páteční kvalifikace Koudelka, který byl nejlepší ve zkušebním i prvním soutěžním kole, ve druhém dostal jen těsně lepší známku Nor Anders Fannemel.

"V druhém kole se mi nepovedl telemark, moc jsem si na to nevěřil," řekl Koudelka s odkazem na zledovatělý dopad a dojezd. Výsledek je ale pro něj povzbuzením, i když zůstává nohama na zemi. "Když jsem vyhrál kvalifikaci, skoky nebyly ideální, ale dneska jsem si začal věřit, mám z toho radost. Závod (jednotlivců) ale bude až zítra. Někdo může vyletět, mně se to nemusí povést...," dodal.

Za Čechy už následovala bodová propast, ve které uvízli i stříbrní olympijští medailisté Rakušané s hvězdným Gregorem Schlierenzauerem či Švýcaři se Simonem Ammannem. Do finálové osmičky se vůbec nevešli Poláci, kteří utrpěli absencí dvojnásobného olympijského šampióna ze Soči Kamila Stocha.

Závod jednotlivců startuje v neděli v 11.15 h (vysílá Eurosport)

Úvodní závod SP ve skocích na lyžích v Klingenthalu (Německo)
Družstva:
1. Německo (Eisenbichler, Freitag, Wellinger, Freund) 1098,0
2. Japonsko (Šimizu, Ito, Kasai, Takeuči) 1068,9
3. Norsko (Velta, Jacobsen, Fannemel, Bardal) 1061,2
4. Finsko 1018,3
5. Slovinsko 1015,6
6. ČR (Janda, Hájek, Matura, Koudelka) 1012,5
7. Švýcarsko 973,4
8. Rakousko 968,0

Reklama

Související témata: