Hlavní obsah

Boulařka Sudová vyrovnala v SP své letošní maximum, přesto se zlobila

Tazawako
Aktualizováno

Lyžařka Nikola Sudová obsadila čtvrté místo v závodě Světového poháru v jízdě v boulích v Tazawaku. V Japonsku tím vyrovnala své maximum v probíhající sezóně, těsně pod stupni vítězů skončila také v lednu v Deer Valley. „Normálně bych řekla, že čtvrté místo je super, ale dneska to neřeknu. Od medaile mě dělil pouze pohled rozhodčích na jízdu pozdější vítězky," zlobila se lyžařka

Foto: Svaz lyžařů České republiky

Česká lyžařka Nikola Sudová - archivní foto.

Článek

Českou reprezentantku předčily pouze Hannah Kearneyová z USA, která si třetím vítězstvím v sezóně upevnila vedení v SP, domácí Junko Hošinová a Kanaďanka Audrey Robichaudová. Ta porazila Sudovou o 1,50 bodu.

„Normálně bych řekla, že čtvrté místo je super, ale dneska to neřeknu. Od medaile mě dělil pouze pohled rozhodčích na jízdu pozdější vítězky. Podle nikoho vyhrát neměla a já měla být asi třetí," zlobila se Sudová na Facebooku. „Bohužel to je náš sport. Očividně ať to Hannah sjede jakkoli, bude první. Tentokrát neměla být na pódiu vůbec, vyjela skoro z tratě a stejně vyhrála," citoval Sudovou web českého svazu.

Sudová obsadila v kvalifikaci šesté místo a ze stejné příčky proklouzla i z první finálové jízdy do šestičlenného superfinále. V něm dvaatřicetiletá majitelka stříbra a bronzu z mistrovství světa předčila ¨náctileté" zámořské soupeřky Morgan Schildovou z USA a Alex-Anne Gagnonovou z Kanady. Měla bodově druhou nejlepší jízdu, nicméně nižší známky za skoky a nejpomalejší čas. „Samozřejmě kdybych byla rychlejší nebo měla vyšší skoky, nemusela bych to řešit," uznala Sudová.

Po sedmi závodech z devíti patří Sudové páté místo v hodnocení Světového poháru, kam se posunula z osmé příčky. V neděli je v Japonsku na programu paralelní jízda a seriál vyvrcholí za dva týdny v Megéve ve Francii. „Zítra duály, tak uvidím, jestli to moje šnečí tempo jsem schopná zrychlit," prohlásila Sudová.

Závody SP v akrobatickém lyžování v boulích v Tazawaku (Japonsko):
Muži:
1. Kingsbury (Kan.) 88,17
2. Cota (USA) 86,33
3. Smyšljajev (Rus.) 81,61.
Průběžné pořadí SP (po 7 z 9 závodů):
1. Kingsbury 629 b.
2. Smyšljajev 341
3. Marquis (Kan.) 301
Ženy:
1. Kearneyová (USA) 79,12
2. Hošinová (Jap.) 78,04
3. Robichaudová (Kan.) 77,41
4. Sudová (ČR) 75,91
Průběžné pořadí SP (po 7 z 9 závodů):
1. Kearneyová 526
2. J. Dufourová-Lapointeová 412
3. Ch. Dufourová-Lapointeová (obě Kan.) 368
...5. Sudová 261

Reklama