Hlavní obsah

Byla jsem vycucaná, vysvětluje Samková, proč nezávodila. Teď ji láká trénování dětí

Rokytnice nad Jizerou

Zvláštní zimu má za sebou olympijská vítězka ve snowboardkrosu Eva Samková. Absolvovala mistrovství světa a X-Games, pak sezónu ukončila a představila se už jen na mistrovství republiky a v úterý v Rokytnici jako host novinářských závodů RWE KSN Cup.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Olympijská vítězka ve snowboardkrosu Eva Samková během lyžařské exhibice v Rokytnici nad Jizerou.

Článek
Fotogalerie

Nebylo zvláštní sledovat, jak vaše soupeřky závodí, zatímco vy odpočíváte?

Já koukala na svěťák ve Veysonnaz a vůbec mě nemrzelo, že jsem tam nebyla. Trať byla stejně blbá jako vloni, kdy jsem si zlomila nohu. I teď se dost lidí rozsekalo, takže nelituju. Myslím, že když se člověk necítí připravený, neměl by to dělat.

Takže plán si psychicky orazit vyšel?

Jsem úplně oražená. (úsměv) Já byla rozhodnutá už na podzim, kdy to vypadalo, že nepojedu vůbec nic, protože jsem byla ze všeho vycucaná. Pak jsem si řekla, že dám mistrovství světa a nakonec i X-Games. Dvě největší akce, bavilo mě to a pak stejně byla velká pauza, protože se závody rušily. Teď se hrozně těším na příští rok, snad bude víc závodů.

Jak jste tedy trávila dobrovolnou závodní pauzu?

Dělali jsme tři kempy pro děti, což bylo super. Na dva se hlásily, třetí se jim zaplatil z dražby auta. Děti byly hrozně nadšený, rodiče vděčni, píšeme si maily, tak snad to bude pokračovat dál. Jinak jsem normálně trénovala a připravovala se na přijímačky na FTVS, takže každý den plavu a běhám. A taky jezdím na koni.

Čím vás zlákala Fakulta tělesné výchovy a sportu?

Na VŠEM mi vycházeli vstříc, ale do studia mě nic extrémně nenutilo. Asi to není obor pro mě. A i při těch kempech s dětmi jsem zjistila, že mě trénovaní baví.

Bude z vás tedy jednou trenérka a třeba i nástupkyně vašeho kouče Marka Jelínka?

Jelen podle mě nikdy neskončí, spíš vynalezne elixír života, aby to mohl dělat furt. (směje se) Ale byl by rád, kdybych trénovala, mně by to asi taky bavilo. Ale spíš u dětí, ty jsou vtipnější a víc v pohodě, s dospělými už musí člověk nějak vycházet.

Reklama