Hlavní obsah

Streetová odmítla dohodu a v květnu půjde za napadení před soud

Park City

Olympijská vítězka ve sjezdovém lyžování Picabo Streetová se bude v květnu zodpovídat před soudem z obvinění z domácího násilí a napadení svého otce. Čtyřiačtyřicetiletá Američanka, jež se podle svého právníka při konfliktu s otcem jen bránila, odmítla dohodu a očekává, že soudní líčení ji zcela zbaví všech obvinění.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Bývalá olympijská vítězka ve sjezdovém lyžování Picabo Streetová odchází od soudu.

Článek

Podle obžaloby srazila Streetová šestasedmdesátiletého otce Rolanda ve svém domě v Utahu ze schodů, čímž mu způsobila tržné rány na rukou a krku, a poté ho zamkla ve sklepě. Sama pak zavolala policii a uvedla, že ho shodila poté, co ji napadl, tahal za vlasy a poškrábal v obličeji.

Otec ale tvrdí, že na něho Streetová začala křičet, když při odjezdu v hustém sněžení naboural do domu a konflikt se po návratu dovnitř vyhrotil. Sám nebyl z ničeho obviněn.

Hvězda rychlostních disciplín z 90. let odmítla dohodu, která se obvykle nabízí dosud netrestaným lidem. Za dodržení daných podmínek mohla po uplynutí určené doby znovu získat čistý rejstřík. Nyní jí v případě odsouzení za domácí násilí v přítomnosti dítěte a napadení hrozí až šest měsíců vězení za každý ze čtyř bodů obžaloby. Líčení začne 3. května.

Bývalá elitní sjezdařka získala na olympijských hrách v Naganu v roce 1998 zlato v superobřím slalomu, v Lillehammeru předtím brala stříbro za sjezd. V roce 1996 se stala mistryní světa ve sjezdu. V královské disciplíně vyhrála devět závodů Světového poháru, získala také dva malé glóby za hodnocení sjezdu. Při olympijských hrách v Soči působila jako spolukomentátorka pro televizní stanici Fox Sport.

Reklama