Hlavní obsah

Co s Bajcem? Nejdřív dovolená, pak se rozhodne

PRAHA

Na dobu, kdy budou rozděleny všechny body a trofeje, odkazoval v posledních týdnech novináře slovinský trenér českých skokanů na lyžích Vasja Bajc při dotazech, zda setrvá ve funkci.

Foto: www.czech-ski.com

Skokanský trenér Vasja Bajc.

Článek

V rozjitřené situaci, kdy dával najevo, že mu vadí atmosféra kolem národního týmu, nechtěl dokonce jet ani na olympiádu. Už před ní se začaly objevovat spekulace, že v příští sezóně Jandu a spol. určitě nepovede. "Uvidíme," nechává si otevřená vrátka. "Půjde to i bez něj," zní ostře z Jandys-týmu, skupinky lidí pohybujících se kolem Jandy.

Zůstane slovinský odborník i po téhle sezóně? "Je to 50 na 50," míní Leoš Škoda, který coby šéf skokanského úseku Bajce ke skomírajícímu týmu před sezónou 2004/05 přivedl. Janda se rázem proměnil ve hvězdu.

S Jandys-týmem ale vedení úseku zjevně těžko hledá společnou řeč, v zákulisí plane těžká bitva. Kdo víc vytěží z Jandových úspěchů? O setrvání trenéra má být jasno až v dubnu. "Já s Vasjou i našimi partnerkami vyrazíme nejdříve na dovolenou do Brazílie, promluvíme si, pak se uvidí," říká Škoda.

Jestli se svými lidmi povede úsek také po dubnové volební skokanské konferenci, má zůstat i Bajc. "Dřív se nerozhodne. Ale příprava na příští sezónu je nachystána, ve výhledu je samozřejmě mistrovství světa v Liberci v roce 2009. Záleží na tom, jestli nás dál podpoří kluby," dodává Škoda.

Reklama

Související témata: