Hlavní obsah

Vonnová po zlomenině ruky znovu lyžuje a chystá návrat

Vail

Lyžařská hvězda Lindsey Vonnová se po dalším vážném zranění vrátila na svahy a chystá návrat k závodům. Královna rychlostních disciplín si před osmi týdny zlomila při tréninku pažní kost, ale doma ve Vailu už znovu lyžuje a mohla by do Světového poháru naskočit už během příštího víkendu.

Foto: Profimedia.cz

Lindsey Vonnová na zápase NHL během Vánoc.

Článek

Dvaatřicetiletá Vonnová nezávodí od loňského února. Když se připravovala na návrat po zlomenině nohy a vleklých problémech s kolenem, zlomila si pravou paži a musela na operaci. "Už jsem zpátky na sněhu. Jsem tak šťastná," uvedla americká sjezdařka na twitteru.

Zatím jezdí volně a uvidí, co jí zdraví dovolí. "Nemám konkrétní plán, uvidíme, jak to půjde," dodala celková vítězka čtyř ročníků Světového poháru a dohromady 76 závodů v SP. Má také olympijské zlato ze sjezdu na hrách ve Vancouveru a je dvojnásobnou mistryní světa.

Podle šéfa týmu amerických lyžařů Patricka Rimla je možné, že Vonnová pojede už příští sobotu sjezd v Altenmarktu-Zauchensee v Rakousku. "O tomto víkendu se chystá do Evropy. Snad se vrátí brzy, možná už v Rakousku, pak jsou další rychlostní závody v Garmischi a Cortině," připomněl Riml.

Mistrovství světa ve Svatém Mořici začne 6. února.

Reklama

Související témata: