Hlavní obsah

Švýcarská lyžařka Reyová-Belletová byla zastřelena

BERN

Bývalá švýcarská reprezentantka v alpském lyžování Corinne Reyová-Belletová byla v neděli zastřelena ve svém domě ve vesnici Les Crosets v kantonu Wallis. Při útoku neznámého pachatele byl zabit i bratr stříbrné medailistky ze světového šampionátu ve Svatém Mořici v roce 2003. Policie z vraždy podezřívá lyžařčina manžela, po němž vyhlásila pátrání.

Článek

Třiatřicetiletá specialistka na rychlostní disciplíny po ukončení aktivní kariéry podnikala spolu s bratrem v oblasti cestovního ruchu a zprostředkovávala ubytování ve švýcarských Alpách. Po neznámém útočníkovi, který v neděli postřelil také matku Belletové, zatím neúspěšně pátrá policie.

Útočník vnikl do domu, kde pětkrát vystřelil, a ještě před příjezdem policie stihl zmizet. V domě byl v době střelby i dvouletý syn bývalé švýcarské lyžařky, ale pohyboval se v horním patře a vyvázl bez újmy. Policii navzdory vážnému zranění zavolala matka obětí.

Na tiskové konferenci vyšetřovatel Philippe Medico uvedl, že hlavním podezřelým je manžel Reyové-Belletové Gerold Stadler, s nímž se zhruba před měsícem lyžařka rozešla. "Viděli ho, jak ujíždí autem a má pistoli," uvedl Medico s tím, že auto podezřelého se mezitím našlo v sousedním kantonu Vaud.

Švýcarská lyžařka vyhrála během své kariéry pět závodů Světového poháru a na kontě má jen zřídka vídané dvě výhry za jediný den. V bojích o Křišťálový glóbus stála celkem patnáctkrát na stupních vítězů, v celkovém pořadí skončila nejlépe sedmá v roce 2002.

Ve stejném roce útočila na medailovou příčku na zimních olympijských hrách v Salt Lake City, nakonec skončila pátá. V posledním roce své aktivní dráhy se rozloučila stříbrem ve sjezdu na světového šampionátu ve Svatém Mořici. Krátce na to ukončila kvůli problémům s kolenem kariéru.

Reklama