Hlavní obsah

Vonnová se v Zauchensee nedočkala tréninku sjezdu ani v pátek

Altenmarkt-Zauchensee
Aktualizováno

Husté sněžení nedovolilo lyžařkám v Zauchensee absolvovat ani druhý trénink sjezdu Světového poháru. Sobotní závod, v němž se měla po dlouhé zdravotní pauze poprvé představit americká hvězda Lindsey Vonnová, se ale bez jediné zkušební jízdy nemůže uskutečnit, organizátoři proto nyní zvažují úpravu programu.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Americká lyžařka Lindsey Vonnová se v Zauchensee kvůli špatnému počasí znovu nedočkala tréninku sjezdu.

Článek

Uspořádání sjezdu je pro ně jasnou prioritou, nový termín tréninku proto stanovili na sobotní ráno na 9:15. Start závodu poté naplánovali na 11:15. Předpověď počasí ale není příznivá a sněžení by mělo v Zauchensee pokračovat celou noc.

Páteční začátek tréninku pořadatelé od rána tři hodiny odkládali, než se rozhodli čekání na lepší podmínky vzdát. Pokud by se sjezd neuskutečnil ani v sobotu, jsou pořadatelé odhodláni ho přeložit na neděli a zrušit plánovanou kombinaci super-G a slalomu.

FIS navíc zvažuje i další možnosti. V úvahu připadá výměna s organizátory příštího dílu SP v Garmisch-Partenkirchenu. V Rakousku by se nyní místo sjezdu odjel superobří slalom, německé zimní středisko by příští týden převzalo sjezd.

Reklama

Související témata: