Hlavní obsah

Nejlepší český sjezdař Bank je po operaci kolena

PRAHA

Nejlepší český sjezdař Ondřej Bank podstoupil před týdnem v Praze operaci levého kolena a má naordinovaný měsíční klid. Celou uplynulou sezónu, kterou ozdobil šestým místem v olympijské kombinaci v Sestriere, absolvoval s prasklým meniskem.

Foto: PRÁVO/Karel Felt

Ondřej Bank

Článek

Artroskopie prý byla složitější, než se čekalo. "Jelikož poškozené byly oba dva menisky, koleno bylo celkově v horším stavu, ale pořád to byla spíše lehká operace. Do měsíce začnu normálně fungovat," řekl dnes Bank novinářům. S lékaři zvolil pomalejší rehabilitaci. "Stejně jsem sezónu skončil pozdě a teďka si plánoval, že se budu válet," uvedl Bank.

Rehabilitovat by šestnáctý muž z obřího slalomu na OH měl jet k moři. Mimo jiné má doporučeno plavat s ploutvemi. "Já stejně brzy po operaci začal pobíhat s berlemi, takže pojedu, ale nevím kam," řekl.

Zranění si Bank přivodil hned na začátku olympijské sezóny. Lékaři diagnostikovali prasklý meniskus, ale závodník se rozhodl, že bude lyžovat dál. "První dva měsíce byly hrozné, ale pak to bylo docela dobré. No a teďka po operaci by to mělo vypadat lépe," dodal sjezdař.

Reklama