Hlavní obsah

Všechno bylo špatně, ale nejvíc já, posteskl si Krýzl

Svatý Mořic

V lednu v Adelbodenu se probil do elitní patnáctky Světového poháru, a tak s nadějemi vzhlížel k obřímu slalomu i na mistrovství světa ve Svatém Mořici. Jenže až 32. příčkou si Kryštof Krýzl rozhodně nevylepšil dojem ze zatím nepříliš vydařeného šampionátu.

Foto: Jean-Christophe Bott, ČTK/AP

Kryštof Krýzl při prvním kole obřího slalomu ve Svatém Mořici.

Článek

Na vítězného Rakušana Hirschera jste ztratil v součtu přes pět sekund. Kde jste nechal nejvíc času?

Asi všude… Mrzí mě to, cítil jsem se dobře, v tréninku i při rozježdění. Možná čím líp se cítím, tím víc jsem pak svázaný do závodu, nevím, jak si to vysvětlit. První kolo jsem jel hodně zadrženě, šel jsem do toho víc silou než citem, nenechal jsem lyže jet. Docela jsem byl překvapený, kolik jsem ztratil, teď druhé kolo bylo už lepší. Ale zase byly nějaké zmatky na startu, nějací závodníci nestartovali a já si málem nestihl zapnout lyžáky. Docela divoké to bylo, měl jsem co dělat, abych stihl start. Ještě jsem pak udělal dvě velké chyby.

Start druhého kola se o půl hodiny odsouval poté, co stíhačka zasáhla lano se závěsnou kamerou. Zaznamenali jste ten incident?

Registrovali jsme ho, protože nás vozili nahoru skútry a celé se to posouvalo. Nikam jsem se ve frontě na skútr necpal, byl jsem poslední mezi závodníky. Přijel jsem nahoru a řekli mi, že mám dvacet minut na prohlídku. Prostě všechno bylo špatně dneska, ale nejvíc já.

Těšil jste se v závěru šampionátu víc na obří slalom, nebo na nedělní slalom?

Těšil jsem se na obřák, v něm se cítím dobře, o to víc mě to mrzí.

Nejlepšího výsledku jste tu zatím dosáhl 29. místem v kombinaci. Nakolik ovlivňuje vaše vystoupení ve Svatém Mořici zlomené žebro ze závodů ve Schladmingu?

Těžko říct. Možná po startu na prvních mezičasech jsem byl překvapený, kolik jsem ztratil, tam to může hrát roli. Ale v samotné jízdě? Ne, na to bych to nesvaloval. Bolí mě, ale rozhodl jsem se do toho jít.

Program tu máte nabitý, zhoršuje se bolest?

Není to stejné, po výkonu bolí víc, pak se zase zklidní, po šampionátu asi zajdu na kontrolní rentgen. Ale první týden po zranění to bolelo mnohem víc a také jsem s tím bodoval ve svěťáku…

V neděli vás čeká slalom, těšíte se na něj, nebo spíš už na konec šampionátu?

Na slalom se těším, ale ten dnešek mě mrzí hodně, psychicky mě to docela vyčerpalo. Ale udělám vše pro to, abych ty neúspěchy překlenul.

Reklama