Hlavní obsah

Koukalová se hned zamilovala. Jak se líbí oblečení do Koreje vám?

Praha

Kolik zlatých medailí si čeští sportovci přivezou z her v Pchjongčhangu, bude jasné až v únoru příštího roku. Už teď ale vědí, že zlato bude zdobit jejich oblečení. V pondělí byla v Galerii Mánes slavnostně odhalena kolekce pro olympiádu, kterou si můžete prohlédnout v našem videu.

Olympijská kolekceVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

V Londýně obraz Františka Kupky, v Soči motiv od Alfonse Muchy, v Riu postava Emila Zátopka. Výrazné a tematické jsou kolekce, s nimiž vyrážejí čeští olympionici pod pět kruhů. A nepřehlédnutelná bude i ta, kterou obléknou v Koreji.

Například zimní bunda je oboustranná. A tak si sportovec může vybrat, jestli bude mít bílou barvu, či zlatou. „Chtěli jsme co nejvíc evokovat touhu po nejcennější medaili, inspirovalo nás vítězství Evy Samkové v Soči a věříme, že přinese štěstí našim sportovcům i v Koreji,“ říká Václav Hrbek, generální ředitel firmy Alpine Pro, která kolekci připravila.

Vznik republiky i Raška

Druhým výrazným motivem je číslovka sto, která se objevuje na podtisku oblečení i na zipech. Symbolizuje sto let od vzniku Československa, už dříve představená čepice Raškovka zase odkazuje na padesát let od triumfu Jiřího Rašky na ZOH v Grenoblu.

Na kolekci se podíleli i bývalí či současní sportovci lyžařka Kateřina Neumannová, skikrosař Tomáš Kraus, kanoista Martin Doktor a veslař Ondřej Synek. Při interaktivním představení hrál hlavní roli kouč biatlonistů Ondřej Rybář, jehož svěřenci si kolekci už vyzkoušeli.

„Nejvíc mi učaroval svetr, okamžitě jsem se do něj zamilovala. Je hrozně příjemný,“ pochvalovala si Gabriela Koukalová. „Na mě nejvíc dýchla bunda. Vidím tam ten retro nádech i pocit národní hrdosti,“ hlásil další z elitních biatlonistů Michal Krčmář.

Jak se vám líbí olympijská kolekce pro české sportovce na ZOH v Pchjongčhangu?
Je krásná, moc se mi líbí
65 %
Je docela pěkná
7,2 %
Je to průměr. Neurazí, ale ani nenadchne
22,2 %
Moc pěkná není
2,2 %
Je hrozná
3,4 %
Celkem hlasovalo 14911 čtenářů.

Reklama

Související témata: