Hlavní obsah

Další šance pro Ledeckou! Doufám, že pojedou vleky, smála se

Lake Louise

Třetí start za tři dny! Ester Ledecká má znovu šanci udivovat lyžařský svět svojí obojživelností. Elitní snowboardistka si v minulých dvou dnech lepšila životní maximum ve sjezdu - 13. a sedmé místo, teď má šanci v super-G (19:00, vysílá Eurosport). Opět v kanadském Lake Louise. V disciplíně, která je jí stejně blízká jako sjezd.

Ester Ledecká po 7. místě ve sjezdu SP v Lake LouiseVideo: SPORT INVEST

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lake Louise - 2. sjezd

"Doufám, že tohle ještě nebyla ta životní jízda, ale byla dobrá," říkala po sobotním sjezdu, v němž znovu zatápěla hvězdám. „Snažím se jich zuby nehty držet a propracovávat se dopředu, myslím, že se mi to daří, ale mám ještě spoustu práce," hodnotila dále.

V rychlém zápřahu se může už dnes chystat na další start. „Strašně se těším, mělo by být zase hezké počasí," pravila dále na své facebookové stránce.

Jejím maximem v super-G je devatenáctá příčka z Ga-pa z letošního ledna a stejné místo z loňska z Lake Louise. „Doufám, že už pojedou vleky, celý to bude jednodušší," narážela na nečekaný problém, který potkal lyžařky včera.

Skoro půl hodiny tak trvala netradiční cesta lyžařek na start sjezdu. V kanadském středisku vypadl elektrický proud, proto pořadatelé tahali závodnice za rolbou.

"Nebyl to nejpohodlnější druh přepravy. Na start se jelo třiadvacet minut. Člověk musel být v pozoru a napružený. Bylo to strašně dlouhé," řekla česká lyžařka Ester Ledecká, která je zvyklá ze snowboardových závodů jezdit na svah na skútru.

Kvůli výpadku proudu dokonce hvězdná Američanka Lindsey Vonnová a Tina Weiratherová z Lichtenštejnska zůstaly chvilku uvízlé na lanovce.

Za rolbou pak jelo na lanech až dvacet sjezdařek najednou. "Byl to docela hluk a bylo třeba se soustředit a dávat pozor," uvedla Ledecká v tiskové zprávě agentury Sport Invest.

Normálně sjezdařky padají při jízdě z kopce, Maďarka Edit Miklósová se tentokrát ocitla nedobrovolně na sněhu cestou nahoru. "Měla smůlu. Někdo ji srazil. Stačilo málo, protože jelo dvacet holek nasáčkovaných jedna vedle druhé, a když se někomu kousne lyže, jsou všichni v háji. Edit to schytala," řekla Ledecká.

Reklama

Související témata:
Vlek