Hlavní obsah

Slovenskou vlajku ponese Zuzulová, norskou Svendsen

Pchjongčchang

Třiatřicetiletá slovenská slalomářka Veronika Velez-Zuzulová si na sklonku kariéry užije pocit vlajkonošky výpravy na olympijských hrách. V čele početné norské výpravy, která bude opět patřit k hlavním kandidátům na prvenství v pořadí národů, půjde v pátek v Pchjongčchangu při slavnostním zahájení biatlonista Emil Hegle Svendsen.

Foto: Radek Malina, Právo

Slovenská lyžařka Veronika Velez Zuzulová.

Článek

Velez-Zuzulová se stihla zotavit z předsezónního zranění kolena a hry v Koreji budou její čtvrté. Startovala už v Salt Lake City 2002, v Turíně i Vancouveru, do Soči ji před čtyřmi lety nepustilo zranění. "Je to pro mě obrovská čest, obrovská radost. To, že ponesu vlajku, beru jako odměnu za celou moji kariéru," řekla slovenským médiím.

Norským vlajkonošem byl zvolen čtyřnásobný olympijský vítěz Svendsen. "Je to čestný úkol, který během kariéry nedostane mnoho sportovců," uvedl dvaatřicetiletý biatlonista, jenž v neděli absolvuje ve sprintu první závod.

Norsko vyslalo do Koreje 109 olympioniků. Původně měla nést vlajku nejúspěšnější členka výpravy běžkyně Marit Björgenová, tu ale čeká první start už v sobotu.

Reklama