Hlavní obsah

Další zlatý double jí nedovolí. Ledeckou čeká těžká volba

Michal OsobaPrávo

Vloni si nejprve zajela čtyři disciplíny na lyžařském mistrovství světa ve Svatém Mořici, o měsíc později si přivezla snowboardové zlato a stříbro ze světového šampionátu v Sieře Nevadě. Skloubit své dvě vášně dokázala Ester Ledecká i při zimní olympiádě v Pchjongčchangu, byť sjezd musela obětovat. Příští rok už ale zlatá kombinace, která jí vynáší obdiv po celém sportovním světě, zrealizovat zřejmě nepůjde.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ester Ledecká se svými letošními trofejemi.

Článek

Světový šampionát snowboardistů a freestyle lyžařů je v Utahu na programu od 1. do 10. února, tedy přesně v době, kdy se ve švédském Aare bude bojovat o světové medaile ve sjezdu a v super-G. „Vážně se to kryje? To je smutná zpráva,“ reagovala Ledecká, známá tím, že by nejradši objížděla závody už od těch nejmenších.

Zkusí ještě vyjednávat

Bude tak postavena před volbu. „Musíme si promluvit s trenéry a udělat co nejlepší plán,“ říká Ledecká. Jednotlivé indicie sice naznačují, že by příští sezónu mohly dostat větší prostor lyže, ale jistotu nemají ani trenéři.

„Jak Ester o budoucnosti nechce mluvit s novináři, tak o ní tolik nemluví ani s námi. Ale já se přizpůsobím, jsem tu od toho, abych pomohl realizovat plány, které jsou možné,“ říká smířlivě lyžařský kouč dvojnásobné olympijské vítězky Tomáš Bank.

Tým Ledecké ještě může živit slabou naději, že by se povedlo termíny šampionátů upravit. „Můžeme zkusit oslovit Sarah Lewisovou,“ připouští Bank, že první žena lyžařské federace FIS by mohla vyjít vstříc. „Ale moc nechápu, proč je to ve stejný termín, vždycky to bylo jindy. Možná je to schválně, člověk nikdy neví,“ krčí rameny.

Reklama

Související témata: