Hlavní obsah

Češky budou hrát v Ostravě o zlato. S fanoušky v zádech to určitě klapne, věří Sluková

Ostrava
Aktualizováno

České beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová postoupily na turnaji Světové série v Ostravě do finále. V semifinále porazily německý pár Bienecková, Shneiderová 2:0 (19, 17) a o zlatou medaili si to rozdají s kanadskou dvojicí Bansleyová, Wilkersonová.

Foto: Jiří Tomaškovič

České beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová postoupily na turnaji Světové série v Ostravě do finále

Článek

„Victoria Bienecková se necítila úplně ve své kůži, hodně kazila servis, takže jsme si s Barčou hodně připomínaly, abychom ji dusily, že to pak bude kdo s koho," naznačila vítěznou semifinálovou taktiku Sluková. „Takhle se beachvolejbal hraje. Jakmile jedna strana ucítí, že je tam nějaký slabší článek tak se po něm jde. Přesto jsme ale musely vytáhnout všechny zbylé síly, které jsme doposud měly," dodala Hermannová.

V odpoledním finále se české jedničky postaví jedenáctému páru světa Bansleyová, Wilkersonová. „Dvakrát jsme s nimi hrály a dvakrát prohrály. Už jsem říkala Barušce, máme jim co vracet. Nikdy se nám nepodařilo zahrát nejlepší zápas proti nim, teď budeme mít na své straně fanoušky, třetího hráče. To určitě klapne," řekla Sluková před finále, které v Dolní oblasti Vítkovic začne v 16.20 hodin.

„Je to úžasný. Už postup do semíčka byl skvělý, tohle je ještě lepší. Ale když už jsme se dostaly takhle daleko, určitě nejsme spokojené jenom s tím, že máme medaili. Chci zlatou a Bára ji chce taky. Ale kanadské holky ji chtějí, takže o ni bude velký zájem. Ale zabojujeme o ni," dodala Nausch Sluková.

Schweiner s Perušicem semifinále nezvládli

Pouze o bronz naopak budou hrát po porážce 0:2 (16, 13) s nejlepším beachvolejbalovým párem světa Poláky Piotrem Kantorem a Bartoszem Losiakem čeští muži David Schweiner a Ondřej Perušič.

„Proti takovým hráčům musíme podat ten nejlepší výkon, jakého jsme schopni. Včera se nám to povedlo dvakrát, dneska bohužel zatím ne," řekl Perušič. O bronzové medaile se nejlepší český pár utká od 15.05 hodin s vítězem druhého semifinále ve kterém bojují Španělé Herrera a Gavira proti ruskému týmu Semjonov, Lešukov.

Reklama