Hlavní obsah

Hermannová, Nausch Sluková - Agatha, Duda 0:2Poslední krok nevyšel, slaví světové jedničky. České beachvolejbalistky padly v Hamburku ve finále

Hamburk
Aktualizováno

Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková obsadily na finálovém turnaji Světového okruhu v Hamburku druhé místo. České dvojky světového žebříčku nejprve v dopoledním semifinále zvítězily nad Australankami Mariafe Artachovou a Taliquou Clancyovou 13:21, 21:19, 17:15, ale v boji o titul prohrály se světovými jedničkami Agathou a Dudou z Brazílie 15:21, 19:21.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Finále turnaje Světového okruhu v HamburkuVideo: sntv

 
Článek

Nausch Sluková a Hermannová se s Brazilkami utkaly i v základní skupině a podlehly jim ve třech setech. Odveta se ve finále nepodařila, třetí turnajový triumf v sezóně tak po Ostravě a vídeňském majoru nepřidaly. Naopak pětatřicetiletá Agatha s dvacetiletou spoluhráčkou si spravily chuť po loňském hamburském finálovém nezdaru. Vítězná ženská dvojice získala prémii 150 000 dolarů (3,4 miliónu korun), české hráčky dostanou za druhé místo 80 tisíc dolarů.

První finálový set se zpočátku vyvíjel lépe pro českou dvojici, která vedla 10:8, jenže potom Brazilkám začal vycházet servis i obrana na síti a z útoků Nausch Slukové se vytratila přesnost. Ani v druhé sadě netrvalo vedení českých hráček dlouho, za stavu 15:16 se pak soupeřky vzdálily tříbodovou sérií a už jim neublížily ani tři neproměněné mečboly.

Artachová s Clancyovou vyhrály základní skupinu, jedinou porážku jim v ní přitom uštědřila právě česká dvojice. Australanky z prvního místa postoupily přímo do semifinále, zatímco Hermannová a Nausch Sluková musely v sobotu absolvovat ještě třísetový čtvrtfinálový zápas s Kanaďankami Heather Bansleyovou a Brandie Wilkersonovou.

"Docela tady v Hamburku překonáváme naše tie-breakové rekordy, čtyři z pěti zápasů byly tříseťáky. Tohle cenné vítězství nás posílá do semíčka, takže se ani nezlobíme, že to děláme takhle napínavé pro všechny. Včetně nás samotných," napsaly české hráčky po čtvrtfinále na facebooku.

Odveta s Australankami ale začala velmi špatně. Po třech chybách Nausch Slukové na příjmu prohrával poslední evropský pár v turnaji 0:6 a osud prvního setu byl záhy zpečetěn.

Soupeřky zpočátku vedly i v druhé sadě, ale pak začala chybovat peruánská rodačka Artachová a český pár otočil až na 18:14. Australanky už dotahovaly marně, útok Hermannové při druhém setbolu znamenal pro české volejbalistky další tie break.

Ten začal třemi australskými body, ale Češky dokázaly vyrovnat. Následně Hermannová s Nausch Slukovou smazaly dokonce čtyřbodovou ztrátu a propracovaly se ke třem mečbolům. Australanky ještě dvakrát vyrovnaly, ale za stavu 16:15 už krátký úder Nausch Slukové za síť nezastavily.

Agatha a Duda porazily v semifinále krajanky Mariu Antonelliovou a Carol. Dramatický první set vyhrály 31:29, druhý pak získaly tříbodovým rozdílem.

Turnaj mužů vyhráli norští mistři Evropy Anders Mol a Christian Sörum. Ve finále zdolali ve dvou setech Poláky Michala Bryla s Grzegorzem Fijalkem a získali prémii 150 000 dolarů (3,4 miliónu korun).

Finálový turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Hamburku:
Muži:
Finále: A. Mol, Sörum (2-Nor.) - Bryl, Fijalek (9-Pol.) 2:0 (19, 17),
o 3. místo: Kantor, Losiak (4-Pol.) - Thole, Wickler (1-Něm.) 2:1 (-19, 15, 13).
Ženy:
Semifinále: Hermannová, Nausch Sluková (2-ČR) - Artachová, Clancyová (7-Austr.) 2:1 (-13, 19, 15),
Agatha, Duda (3-Braz.) - Antonelliová, Carol (4-Braz.) 2:0 (29, 18),
Finále: Agatha, Duda (3-Braz.) - Hermannová, Nausch Sluková (2-ČR) 2:0 (15, 19)
O 3. místo: Artachová, Clancyová (7-Austr.) - Antonelliová, Carol (4-Braz.) 2:1 (15, -19, 8).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články