Hlavní obsah

Iversonových 45 bodů na šampióny NBA nestačilo

NEW YORK

Kanonýr basketbalistů Philadelphie Allen Iverson neodvrátil svými 45 body pondělní porážku s úřadujícími šampióny NBA z Miami. Floridský klub zvítězil v pondělním utkání 103:91 díky kolektivnímu výkonu všech svých hráčů, z nichž nejlepším střelcem byl rozehrávač Dwyane Wade s 33 body.

Článek

"Vůbec nemá cenu pouštět se s ním do střeleckých dostihů. Člověk jen sleduje, čeho je schopný. Je to neuvěřitelné," řekl na Iversonovu adresu Wade, který byl pojedenácté za sebou nejlepším střelcem Miami. Statistici mu spočítali, že v třetím utkání za sebou měl minimálně 30 bodů a 12 asistencí, což se Wadeovi povedlo jako prvnímu hráči v NBA od roku 1989.

Obhájci titulu vyzkoušeli na elitního střelce Iversona všechny druhy obrany a mohli být prý rádi, že se zastavil na čísle 45. Své maximum z této sezóny má o bod vyšší, při návratu po problémech se zubem jej dosáhl v pátek proti Chicagu.

Na všechno ale sám nestačil, hráči Miami se podělili o body rovnoměrně a navíc dosáhli nejvyšší úspěšnosti střelby za celou sezónu. Síťkou domácím hráčům propadlo 59 procent všech pokusů, na dvouciferná čísla se dostala hned pětice z nich. Z basketbalistů Sixers se nemohl s Iversonem měřit nikdo, druhý nejlepší střelec Andre Iguodala dal jen 15 bodů.

Dallas měl namále

Už desáté vítězství za sebou zaznamenali hráči Dallasu, kteří porazili Minnesotu 93:87. Po tragickém startu do sezóny tak otočili svou bilanci z 0:4 na deset výher a čtyři porážky.

V pondělí ale měli namále. Promarnili téměř dvacetibodové vedení, desetkrát za sebou mířili nepřesně a dvě a půl minuty před koncem byl stav nerozhodný 84:84. Hosté ale pak dali jedinou trojku, hráči Mavericks zvládli vypjatý závěr mnohem lépe.

V Oaklandu skončila vítězná série San Antonia na hřištích soupeřů. Po sedmi zápasech ji ukončil Golden State výhrou 111:102.

Výsledky pondělních zápasů NBA
Miami - Philadelphia 103:91, Golden State - San Antonio 111:102, Utah - Orlando 75:88, Dallas - Minnesota 93:87.

Reklama

Související témata: