Hlavní obsah

Bryant nastřílel za Lakers 52 bodů a pomohl k výhře nad Utahem

Skvělý individuální výkon Kobeho Bryanta pomohl ve čtvrtek basketbalistům Lakers v zámořské NBA k vítězství 132:102 nad Utahem. Hvězdný hráč ve třetí čtvrtině neminul ani jeden pokus ze hry a celkem nastřílel 52 bodů. Vyhlášený kanonýr překonal magickou padesátibodovou hranici podvanácté v kariéře.

Článek

Bryant začal svou sérii neomylných střel v závěru prvního poločasu a celkem proměnil jedenáct pokusů za sebou. Ve třetí čtvrtině ho hráči Jazz raději faulovali pokaždé, když hrozilo, že by opět střílel ze hry. Osmadvacetiletý basketbalista byl ovšem v této části zápasu neomylný i z čáry trestného hodu a proměnil všech deset pokusů.

Svým výkonem Bryant nadchl i trenéra Phila Jacksona, s nímž měl v minulosti napjaté vztahy. Kouč dokonce svého svěřence po zápase objal a plácl si s ním. "Máme skvělý vztah. Když hraju, hraju tak, abych mu udělal radost. Takže když vstane a plácne si se mnou, vím, že jsem odvedl svou práci," řekl Bryant.

Jackson ovšem na tiskové konferenci po utkání chválil nejen svou největší hvězdu, ale celý tým. "Je skvělé sledovat Kobeho, když má skvělý večer jako byl tento. Řekl bych ale, že se také zlepšila naše obrana," uvedl kouč.

Ve třetí čtvrtině nastřílel Bryant celkem 30 bodů a vyrovnal tak vlastní klubový rekord z loňského prosince, kdy v zápase s Dallasem nasbíral celkem 62 bodů. Střelecky předvedl nejlepší výkon od letošního ledna, kdy Torontu dal 81 bodů.

V druhém čtvrtečním duelu oplatil Detroit úřadujícím šampionům Miami porážku z letošního finále Východní konference. Těsná výhra na Floridě 87:85 byla pro Pistons sedmou za sebou. Odvrátit ji nedokázal ani Dwyane Wade, jenž v posledních třech zápasech vždy dal alespoň 33 bodů. Nevydařený střelecký večer, v němž proměnil jen pět pokusů ze hry z 23, završil v závěrečné minutě, kdy minul dvě jasné střely.

"Chtěl jsem obě proměnit, ale nebylo mi to přáno," posteskl si Wade. "Byl jsem mimo. Měl jsem spoustu dobrých příležitostí, které normálně dávám. Tentokrát mi to ale nešlo," dodal.

Los Angeles Lakers - Utah 132:102
Miami - Detroit 85:87.

Reklama