Hlavní obsah

Basketbalistkám USK pomůže americká pivotka Farrisová

Basketbalový klub ZVVZ USK Praha získal náhradu za zraněnou americkou pivotku Janell Burseovou, která může být kvůli únavové zlomenině nohy mimo hru až dva měsíce. Vysokoškolačky posílí další americká podkošová hráčka Barbara Farrisová. Ta bude v týmu do doby, než se Burseová vrátí do hry. Ve středu to řekl manažer USK Marek Kučera.

Článek

Farrisová, 191 centimetrů vysoká hráčka se zkušenostmi z prestižní zámořské WNBA, trénuje na Folimance už od úterý. Ve čtvrtek bude podle Kučery připravena zasáhnout do domácího zápasu Evropské ligy proti Samaře.

Nová posila USK strávila poslední sezonu v New Yorku Liberty, kde v průměru na jedno utkání zaznamenala osm bodů a tři doskoky. "Čistě podle statistik by její výkonnost měla být na podobné úrovni jako u Burseové," řekl Kučera. "Doufáme, že se u nás adaptuje rychle. K tomu by jí mělo pomoci i to, že z univerzity zná právě Burseovou, další naši hráčku Daleyovou a také Volnou, s níž se potkala na kempu před WNBA," uvedl.

Vedení pražského klubu shánělo náhradu za Burseovou od minulého čtvrtka, kdy si klíčová pivotka obnovila zranění chodidla v duelu proti Namuru. Pražanky mají zatím na svém kontě v Evropské lize jednu výhru a čtyři porážky.

Reklama