Hlavní obsah

Házenkářská reprezentace přišla o brankáře Galiu

Česká házenkářská reprezentace se na lednovém mistrovství světa v Německu s velkou pravděpodobností bude muset obejít bez brankářské jedničky Martina Galii. Sedmadvacetiletý gólman bundesligového Göppingenu si ve středečním utkání proti Kronau zlomil ukazováček a doba léčení se odhaduje na šest až osm týdnů.

Foto: www.thw-provinzial.de

Brankář české reprezentace Martin Galia.

Článek

Velká nepříjemnost stihla český národní tým přesně šest týdnů před zahájením šampionátu. Galia se ve středečním ligovém zápasu natahoval po střele, ale míč mu přirazil levou ruku k tyčce a náraz nevydržel ve zdraví ukazováček. Podle prvních prognóz lékařů, kteří brankáře ve čtvrtek operovali, bude Galia minimálně šest týdnů mimo hru.

Kouči české reprezentace Pavlu Pauzovi přidělala tato zpráva hodně hlubokou vrásku na čele. "Galia je pro nás jeden z hráčů, na kterých mužstvo stojí. Kdyby nám měl z nominace vypadnout, tak by to tým určitě oslabilo. Je to světová špička mezi brankáři a určitě bych byl hodně nerad, kdyby zrovna on na mistrovství nebyl," řekl ČTK Pauza.

S brankářem mluvil ještě před operací, Galia mu ihned po zranění telefonoval. "Myslím si, že to půjde. Zlomenina ukazováčku se dá zafixovat, ale otázkou je, jak to bude srůstat. Zatím přesně nevím, o jaký typ zlomeniny jde, ale musíme se připravit i na to, že nám bude chybět," uvedl Pauza, který měl o postech brankářů do čtvrtka jasno.

"Vedle Galii máme Petr Štochla a jako trojku Miloše Slabého, který má velké zkušenosti. Nechci dělat závěry, uvidíme jak na tom Martin bude," řekl Pauza, jenž by si přál mít zraněného brankáře již na soustředění v Nymburce, které národní tým zahájí 8. ledna.

Reklama