Hlavní obsah

Německo - Česko 32:24Čeští házenkáři prohráli v přípravě v Německu o osm branek

Hannover

Čeští házenkáři prohráli v přípravném utkání v Hannoveru s Německem 24:32. Soupeř, který se na rozdíl od nich chystá na mistrovství světa, gólově odskočil v závěru. V úterý reprezentanti v druhém z lednových přípravných zápasů změří v Chebu síly s dalším účastníkem šampionátu Argentinou.

Foto: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Ilustrační foto.

Článek

Čeští trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš postrádali v Německu několik marodů, přesto jejich svěřenci proti favoritovi drželi 50 minut krok. Hosté museli prakticky neustále dotahovat, ale opakovaně se jim povedlo snížit až pětibrankovou ztrátu.

Po polovině druhé půle Češi upravili na 21:22, závěr však už patřil bronzovým medailistům z posledních olympijských her. Němci před téměř deseti tisíci diváků v hannoverské hale od stavu 26:23 zaznamenali pět gólů za sebou a bylo definitivně rozhodnuto.

Český celek utrpěl třetí porážku po sobě. Předtím na turnaji čtyř zemí v Polsku na konci prosince podlehl Rumunsku i Japonsku. Reprezentanti se chystají na jarní pokračování kvalifikace mistrovství Evropy, v níž na podzim vyhráli oba úvodní zápasy.

Přípravné utkání házenkářů v Hannoveru:
Německo - ČR 32:24 (17:13).

Reklama

Související témata: