Hlavní obsah

Olomoucké házenkářky prohrály ve Vyzývacím poháru i v odvetě

OLOMOUC

Házenkářky Zory Olomouc vypadly z Vyzývacího poháru. V odvetném zápase třetího kola prohrály doma s Banskou Bystricí 26:30, soupeř si navíc už před týdnem vypracoval jednoznačný dvanáctibrankový náskok.

Článek

Slovenky přesto v úvodu neponechaly nic náhodě a už v desáté minutě vedly 6:1. Olomoučanky pak sice snížily na 7:9, ale do poločasu náskok soupeřek znovu narostl až na šest gólů. Domácí obrana nestačila na rychlé kombinace slovenských hráček, které Banská Bystrica neomylně zakončovala brankami.

V druhém poločase si hostující hráčky dlouho udržovaly náskok, potom však domácí družstvo zabojovalo a zejména díky čtyřem brankám Tomečkové vyrovnala Olomouc v 54. minutě na 24:24. Do vedení se však domácí družstvo nedostalo a Slovenky zkušeným výkonem v závěru vyhrály i odvetný zápas.

Olomoucký trenér Lubomír Krejčíř uznal, že protivník postoupil zaslouženě. "Doufali jsme, že odvetu vyhrajeme. V prvním poločase byly hráčky zakřiknuté, ale za druhý poločas je musím pochválit. Ukázaly, že mají srdce a že umějí bojovat. Zvýšilo se nasazení i sebevědomí hráček, výtečný zápas hrála Tomečková," řekl domácí kouč.

Výsledek - 3. kolo:
Olomouc - Banská Bystrica 26:30 (9:15)
Nejvíce branek: Růžičková 6/2, Tomečková 6, Spíchalová 5 - Szabová 6, Kollárová 5/2, Štetáková 4. Rozhodčí: Ch. Bonaventurová, J. Bonaventurová (obě Fr.). Vyloučení: 3:1. Sedmimetrové hody: 3/3 - 5/2. Diváci: 200.
První zápas 21:33, postoupila Banská Bystrica.

Reklama

Související témata: