Hlavní obsah

Volejbalista Hadrava si v Polsku užívá. Patří mezi nejlepší hráče, ještě by chtěl postup do play-off

Praha

Válí, při zápasech nasázel soupeřům nejvíce es, mezi nejlepšími je i hodnocení počtu získaných bodů. Polský Olštýn si služby českého volejbalisty Jana Hadravy nemůže vynachválit, byť současné osmé místo v tamní Pluslize není optimální. Ambice má klub vyšší. „Jsem spokojený, je o mě dobře postaráno. Co se týče kvality, působí tu řada italských trenérů, to je pro mě záruka," líčí jeden z nejlepších českých volejbalistů. Cíl pro sezonu má jasný - útok na play-off.

Foto: Český volejbal

Český volejbalista Jan Hadrava válí v Polsku.

Článek

Volejbal je v Polsku nesmírně populární. Aby ne, vždyť tamní mužská reprezentace ovládla loni mistrovství světa. Hráči dostali státní vyznamenání, nejužitečnější hráč turnaje Bartosz Kurek se stal Sportovcem roku. „Je však zvláštní, že do hal nechodí více lidí a nevšiml jsem si ani přívalu peněz. Ale nechci, ať to vyzní jako kritika, oproti Francii jsem si výrazně polepšil a mám se tu dobře," míní Hadrava.

Sedmadvacetiletý univerzál veškerý volný čas věnuje rok a půl starému synovi. Na nic dalšího prý není čas. „Přiznám se, že jsem pecivál. Užívám si pohody domova. Máme pěkný byt a k dispozici jsme dostali také auto," hlásí volejbalový reprezentant.

V týmu jsou s jeho službami spokojení. Hadrava je nejúspěšnější v počtu es (zaznamenal 34), celkem nasbíral 277 bodů, což z něho dělá třetího nejlepšího volejbalistu polské ligy. A v celkovém počtu bodů získaných útokem (221) je na čtvrtém místě. Ani to však jeho týmu zatím nestačí k tomu, aby měl jistý postup do play off. „Myslím, že můžeme hrát ještě lépe," burcuje tým Hadrava.

Jeho výkony na zahraniční štaci pečlivě sledují i doma v Čechách. „Část letošní ligy odehrál se zlomeným prstem na ruce. Neměl žádnou pauzu, naopak se kousnul a makal pro tým. Nebojí se zodpovědnosti, kterou na tom postu má. Hlavně mu přeju, ať se dostane do play-off," hodnotí Hadravovo polské vystoupení Miloslav Javůrek, šéf reprezentačního úseku Českého volejbalového svazu.

Reklama

Související témata: