Hlavní obsah

Baseballový odpal ji trefil přímo do hlavy. Fanynka LA Dodgers zemřela

Los Angeles/Praha

Obrovské neštěstí se odehrálo na Stadionu Los Angeles Dodgers během utkání americké soutěže MLB. Odpal mimo výseč trefil devětasedmdesátiletou Lindu Goldbloomovou přímo do hlavy, ta po čtyřech dnech v nemocnici zemřela. Případ ze srpna minulého roku nyní vyšetřovatelé definitivně uzavřeli. Koroner označil zásah baseballovým míčkem jako hlavní příčinu smrti.

Foto: Profimedia.cz

Pálkař Los Angeles Dodgers trefuje nadhoz. Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo na začátku 9. směny duelu mezi Los Angeles Dodgers a San Diego Padres. Domácí nadhazovač se chystal ukončit zápas. Jeho hod doputoval rychlostí 150 kilometrů za hodinu k pálkaři Padres Franmilu Reyesovi. Vnější polař odpálil tvrdý foul ball, tedy zásah mimo výseč. Míček, vážící okolo 150 gramů, v tu chvíli mohl dosahovat až rychlosti 180 kilometrů za hodinu.

Odpal těsně minul ochranou síť a Goldbloomovou zasáhl do hlavy. Přes veškerou nemocniční péči seniorka svým zraněním podlehla na krvácení do mozku.

Podle serveru ESPN se jedná o třetí úmrtí na stadionu zapříčiněné trefením fanouška. Všech 30 týmů MLB na neštěstí zareagovalo prodloužením ochranných sítí, které slouží jako bariéra mezi diváky a zmiňovanými foul bally.

Nejedná se o ojedinělý případ z poslední doby. V roce 2017 celý baseballový svět trnul hrůzou poté, co pálkař New York Yankees zasáhl do obličeje malé dítě. Holčička ránu naštěstí přežila.

Reklama