Hlavní obsah

Satoranského parťák bude hráč, který ho vážně zranil. Washington vyměnil Portera s Morrisem

Těsně před koncem přestupů v NBA se vedení basketbalistů Washingtonu rozhodlo sáhnout do kádru a vyměnit dvě výrazné postavy týmu. Zkušený pivot Markieff Morris se stěhuje do New Orleans výměnou za křídelního hráče Wesleyho Johnsona a právo ve 2. kole draftu 2023. Odešel také Otto Porter do Chicaga, které za něj poslalo Wizards Jabariho Parkera a Bobbyho Portise.

Foto: Jason E. Miczek, ČTK/AP

Bobby Portis bude novým spoluhráčem Tomáše Satoranského

Článek

Český reprezentant Tomáš Satoranský se tak v kabině sejde s hráčem, který mu v minulé sezoně málem způsobil vážné zdravotní potíže. Téměř přesně před rokem Satoranský nastřílel Chicagu svůj rekord 25 bodů, ale v závěru utkání ho při pokusu o smeč Portis hrubě fauloval a způsobil mu lehký otřes mozku.

"Mohlo to dopadnout mnohem hůř. Naštěstí jsem dopadl nejdřív na rameno. Nebylo to přímo na hlavu, což mě zachránilo. Podle mě se nesnažil hrát míč. Nemyslím si, že by mě chtěl takto faulovat, ale ukázal, že je mu to jedno," řekl tehdy Satoranský.

Portis má v této sezoně průměry 14,1 bodu a 7,3 doskoku na utkání. Spolu s ním přichází dvojka draftu z roku 2014, stále teprve třiadvacetiletý Parker, který ale zatím v dresech Milwaukee a Chicaga naplno nenaplnil potenciál i kvůli častým zraněním. V tomto ročníku má průměry 14,3 bodu a 6,2 doskoku.

Foto: Bill Streicher, Reuters

Tomáš Satoranský (31) z Washingtonu dribluje kolem hráče Philadelphie 76ers T.J. McConnella (12).

Výměny především pomohou Washingtonu snížit platový strop, aby klub nemusel platit daň z luxusu ve chvíli, kdy se Wizards už výrazněji vzdaluje play off.

Ke změně sáhl i Dallas, který Harrisona Barnese vyměnil do Sacramenta za veterána Zacha Randolpha a Justina Jacksona.

Reklama

Související témata: