Hlavní obsah

Chorvatsko - ČR 30:24České házenkářky na Croatia Cupu podlehly domácímu týmu

Poreč

České házenkářky prohrály na úvod přípravného turnaje v Chorvatsku s domácím výběrem 24:30. Svěřenkyně Jana Bašného už v prvním poločase nabraly čtyřbrankové manko a po změně stran se jim nepovedlo do zápasu vrátit. Domácím se podařila odveta za listopadovou porážku 19:21 z přípravného turnaje v Chebu. Češky se v Poreči ještě utkají v sobotu se Slovinskem a v neděli s Rakouskem.

Článek

Českému týmu utekl hned úvod a v 10. minutě prohrával 1:6. Opakovaně se sice přiblížil na dvoubrankový rozdíl, naposledy ale krátce před poločasem (13:15), načež se domácím vzápětí povedla čtyřbranková šňůra.

"Špatné byly v našem podání začátky obou poločasů. Nám se pak vždycky podařilo dotáhnout na rozdíl dvou tří gólů, ale bohužel byly obě fáze stejné - lépe jsme bránili, ale zahodili jsme vyložené šance, takže se nám nepodařilo vrátit na remízu nebo jeden gól," řekl svazovému webu Bašný. "Ale byly tam i pozitivní věci, dobré fáze v obraně i v útoku, bohužel jsme nedokázali tuto kvalitu hry držet celý zápas. Měli jsme tam hodně hluchých míst," dodal.

Šesti góly se blýskly Michaela Hrbková a Markéta Jeřábková, ve vyrovnanějším domácím týmu byla stejně úspěšná Stela Posavecová.

Croatia Cup je pro národní tým první akcí kalendářního roku a zároveň generálkou na červnové play off kvalifikace mistrovství světa proti Černé Hoře. Český celek na turnaji postrádá hlavní oporu a kapitánku Ivetu Luzumovou či pivotku Alenu Šetelíkovou.

Přípravný turnaj házenkářek v Poreči (Chorvatsko):
Chorvatsko - ČR 30:24 (17:13)
Rakousko - Slovinsko 23:23 (10:13)

Reklama

Související témata: