Hlavní obsah

Blokař Král se po 15 letech vrací do extraligy, bude hrát za Lvy

Volejbalisté Lvů Praha získali pro příští sezonu zajímavou posilu, když podepsali roční smlouvu se stejně dlouhou opcí s bývalým reprezentačním blokařem Jiřím Králem. Sedmatřicetiletý hráč se do extraligy vrací po 15 letech, během té doby působil v Itálii, Řecku, Turecku a naposledy ve francouzském Cannes.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Ilustrační snímek.

Článek

"Dorazí obrovské zkušenosti, skutečná evropská kvalita," řekl trenér Lvů Tomáš Pomr. "O Jirku jsme se zajímali už loni. Až letos se ale pohnuly ledy a českým prostředím prosákly informace, že se Král chystá k návratu. Žádné problémy nenastaly, ani jeho finanční nároky nebyly přemrštěné. Měl přesně zjištěnou situaci. Potěšilo nás, že si z množství nabídek vybral právě tu naši," dodal Pomr.

"Z návratu do extraligy mám trochu strach. Je to kvalitní soutěž a roky nezastavíte. Volejbal hrát umím, budu bojovat s fyzičkou. To je pro mě další výzva, očekávání budou veliká. S tím je třeba se poprat," prohlásil účastník tří evropských šampionátů Král, jenž v roce 2004 získal domácí titul s Odolenou Vodou. O dva roky později vyhrál s Trevisem Ligu mistrů.

Už dříve Lvy, kteří v premiérové sezoně pod novým názvem vypadli v předkole play off s Odolenou Vodou, posílil nahrávač Luboš Bartůněk z Ústí nad Labem. Na odchodu je naopak nizozemský blokař Mart Van Werkhoven.

Reklama

Související témata: