Hlavní obsah

Futsalová Sparta chce titul, vsadila na rituál z NHL

Praha

Sparta chce mistrovský titul, o tom nepochybujte. A udělá proto maximum, i když v cestě stojí soupeř, který v Česku démonicky vládne řadu let. Proto se futsalisté Sparty rozhodli vsadit na recept z NHL a v letošním play off se neholí. Byli by rádi, kdyby z nich na konci bojů o titul byli pořádní vousáči. Teď je však před nimi teprve start semifinále, první bitva s Chrudimí se hraje dnes od 20:15 v hale Sparty.

Foto: Sport.cz

Futsalová Sparta vsadila v play off na rituál z NHL. Dodržuje jej i trenér Beni Simitči.

Článek

Před rokem se srazili až ve finále, kdy byla úspěšnější Chrudim. I teď se čekalo, že si to oba celky rozdají až o titul, jenže obhájce titulu skončil až třetí. A jelikož byla Sparta v základní části ligy druhá, bylo jasné, že se na sebe týmy narazí dřív. „Je to takové malé předčasné finále," souhlasí marketingový ředitel pražského klubu Jaromír Blažek. „Uděláme všechno, abychom vyhráli," dodává.

Že je Chrudim k poražní si vyzkoušeli futsalisté v základní části. A teď by na to rádi navázali. „Fyzička a sledování videa, to je jedna věc, ale zařadili jsme do programu i mentální koučink a pohovory s hráči. Tenhle souboj bude hlavně o hlavách," míní trenér Beni Simitči.

Vsadit chce na hlavní zbraň Sparty, kterou je útočná hra. „Obrana je důležitá, ale vždy musí padnout góly. Víme o naší síle, pro nás je nejdůležitější útok, dodává trenér, jehož tvář zdobí netradičně vousy. I on drží s hráči basu a po vzoru NHL a bojů o Stanley Cup, se zapojil do známého rituálu, kdy se nikdo z týmu na cestě play off neholí. „Je to hec a tradice. Doufám, že nám vousy porostou co nejdéle," usmál se Simitči.

Na semifinále pozval všechny fanoušky, i ty, kteří třeba v základní části fandili jen na dálku. „Teď vás Sparta potřebuje. Je čas, abyste ukázali, jak vám na Spartě záleží. A my uděláme všechno, abychom pro vás vyhráli titul," slibuje kouč. Klub podpořil i momentálně zraněný fotbalista Sparty Bořek Dočkal. „Přiďte povzbudit naše kluky a pomozte jim do finále," vzkázal přes sociální sítě.

V posledním finále před rokem slavila titul po výhře 3:0 na zápasy Chrudim. Ve druhém semifinále hrají Teplice a Slavia (zatím je stav 1:0 na zápasy).

Reklama

Související témata: