Hlavní obsah

Hermannová, Sluková - Borgerová, Sudeová 2:0Výborně! Český beachvolejbalový pár vyřadil další Němky a je v osmifinále

Praha

Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková postoupily na majoru Světového okruhu ve Vídni do osmifinále. Obhájkyně loňského prvenství vyřadily v prvním kole play off německou dvojici Karla Borgerová, Julia Sudeová po setech 21:19 a 21:16. Naopak Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem ani ve druhém duelu skupiny neuspěli a podruhé v sezoně do vyřazovací fáze neprošli.

Foto: Sport.cz

Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová v akci

Článek

České reprezentantky začaly ve Vídni porážkou s Kanaďankami Heather Bansleyovou a Brandie Wilkersonovou, ale ani jeden německý pár je pak nedokázal v turnaji zastavit. Play off vybojovaly po středeční výhře nad Victorií Bieneckovou a Isabel Schneiderovou.

Hermannová a Nausch Sluková tak mají jisté minimálně deváté místo. To obsadily i na třech předchozích turnajích Světového okruhu - majoru v Gstaadu a čtyřhvězdičkových akcích v Espinhu a Tokiu. V osmifinále v pátek nastoupí proti americkým vicemistryním světa Alexandře Klinemanové a April Rossové.

Perušič se Schweinerem ve skupině nejprve podlehli 18:21, 21:23 Italům Enricu Rossimu a Adrianu Carambulovi a pak 16:21, 21:18, 15:17 nizozemské dvojici Steven van de Velde, Christiaan Varenhorst, i když měli mečbol. Z Vídně odjeli s děleným 25. místem.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major ve Vídni:
Muži:
Skupina B:
Rossi, Carambula (18-It.) - Perušič, Schweiner (15-ČR) 2:0 (18, 21)
Varenhorst, Van de Velde (31-Niz.) - Perušič, Schweiner 2:1 (16, -18, 15).
Ženy:
Play off - 1. kolo:
Hermannová, Nausch Sluková (22-ČR) - Borgerová, Sudeová (15-Něm.) 2:0 (19, 16).

Reklama