Hlavní obsah

Steaky a zmrzlé Afričanky. Češky vyučovaly na sněhu v Argentině

Buenos Aires/Praha

Kdepak tradiční volejbal v letním počasí. Sestry Anna a Magdalena Dostálovy společně se Šarlotou Svobodovou vyrazily za dobrodružstvím a obsadily páté místo na historicky prvním snow-volejbalovém turnaji, který se uskutečnil mimo Evropu. Na Světovém poháru v argentinském Bariloche vyhrály skupinu, přes čtvrtfinále však nepřešly, když prohrály s argentinskou trojicí Vicoria Galdonová, Mara Morenová, Breda Churinová. „Měly jsme na to hrát o finále, porazily jsme i nasazené jedničky z Ruska," mrzelo Annu Dostálovou, která se společně se sestrou přesouvá do Brazílie na beachvolejbalový turnaj.

Foto: Archv sester Dostálových

České snow-volejbalistky si zahrály na sněhu v Argentině. Obsadily páté místo.

Článek

Česká trojice skvěle rozehrála unikátní turnaj. Ve skupině nejprve hladce porazily dva chilské týmy 2:0 na sety. Poté si poradily se sokyněmi z Litvy ve třech setech a stejným výsledkem přehrály také Rusky. To Češkám zaručovalo první místo ve skupině a automatické čtvrtfinále.

„Je to šílené odletět uprostřed prázdnin na zimní turnaj. Ale v Argentině bylo překvapivě dost sněhu. Kuriozitou byly Afričanky pobíhající po horách v našich bundách Czech Republic. Říkaly, že je nenapadlo, že bude taková zima," popisovala Anna Dostálová s tím, že Češky rády pomohly rivalkám v boji s chladem.

Hurá do tepla

Odměny za dobrý počin v podobě postupu do dalších bojů se ale nedočkaly. V nedělním čtvrtfinále Češky nestačily na domácí snow-volejbalistky a prohrály 1:2 na sety. „Bohužel se naše forma někam skutálela dolů ze svahu a asi už neměla peníze na vlek na cestu zpět. Prohra nás hodně mrzí, ale páté místo na světovce je dost dobrý. Za odměnu jsme si daly argentinský steak," dodala Anna Dostálová, která společně se spoluhráčkami poučovala v Argentině místní a další hráče o tom, jak hrát snow-volejbal. „Dokonce jsme půjčily kopačky jedné top beachvolejbalové hráčce z Brazílie, protože se jí rozpadly."

Sestry Dostálovy po akci v Argentině odletí do brazilského městečka Miguel Pereira na jednohvězdičkový beachovolejbalový turnaj. Ten se uskuteční od 8. srpna. „Nezvyklého přechodu a změn teplot se nebojíme. Očekáváme od toho skvělou zkušenost, vždyť Brazilky jsou jedny z nejlepších na světě," dodala Dostálová.

Reklama

Související témata: