Hlavní obsah

Hermannová, Nausch Sluková - Betschartová, Hüberliová 2:1Sluková s Hermannovou po další pauze začaly v Moskvě vítězně

Moskva/Praha
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou zahájily po zdravotní pauze vítězně další turnaj Světového okruhu, na němž usilují i o body do olympijského žebříčku. V Moskvě, kde minulý týden vynechaly mistrovství Evropy, vyhrály oba zápasy ve skupině a postoupily přímo do osmifinále. Už první kolo play off musí absolvovat Ondřej Perušič a David Schweiner, čtvrtfinalisté ME.

Foto: Jiří Tomaškovič

České beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová.

Článek

Nausch Sluková a Hermannová dnes nejprve porazily Němky Karlu Borgerovou a Julii Sudeovou 21:17 a 21:11. Odpoledne se poté Češky v boji o první místo ve skupině C a postup do osmifinále postavily třetím nasazeným Švýcarkám Nině Betschartové a Tanje Hüberliové a zvítězily 21:18, 12:21 a 15:8.

Sluková v poslední době bojuje se zdravotními problémy. Po zlomeném malíčku na noze přetížila koleno a kvůli olympijské kvalifikaci raději evropský šampionát vynechaly. Předtím nestartovaly ani na MS v Hamburku. Do ruské metropole dorazily až na čtyřhvězdičkový turnaj a po 36 minutách si připsaly první výhru.

Perušič se Schweinerem ve skupině H splnili roli favoritů proti Mexičanům Lombardu Ontiverosovi a Juanu Virgenovi výhrou 21:19, 21:17. Poté v souboji o první místo ve skupině nestačili na domácí vicemistry Evropy Ilju Lešukova a Konstantina Semjonova a po porážce 18:21, 15:21 začnou play off už v prvním kole.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Moskvě:
Muži:
Skupina H:
Perušič, Schweiner (8-ČR) - Ontiveros, Virgen (25-Mex.) 2:0 (19, 17),
Semjonov, Lešukov (9-Rus.) - Perušič, Schweiner 2:0 (18, 15)
Ženy:
Skupina C:
Hermannová, Nausch Sluková (19-ČR) - Borgerová, Sudeová (14-Něm.) 2:0 (17, 11),
Hermannová, Nausch Sluková - Betschartová, Hüberliová (3-Švýc.) 2:1 (18, -12, 8)

Reklama