Hlavní obsah

Milé gesto basketbalové legendy. Zpustošeným Bahamám pošle pořádný balík

Hurikán Dorian minulý týden zpustošil Bahamy. Bez domova zůstaly desítky tisíc lidí, kteří naléhavě potřebují pomoc. Jejich osudy nenechaly chladným ani jednu z největších basketbalových legend Michaela Jordana. Šestinásobný vítěz NBA se rozhodl zdevastovanému státu poslat milion dolarů.

Foto: Sport.cz

Legendární basketbalista Michael Jordan věnuje na obnovu Baham milion dolarů.

Článek

„Jsem zničený z toho, když vidím, co hurikán Dorian způsobil na Bahamách, kde mám dům a často tam jezdím. Mé srdce je se všemi, kteří teď tak trpí. Neustále na ně myslím,“ uvedl v prohlášení Michael Jordan. „Bahamští lidé jsou silní. Snad jim můj dar alespoň trochu pomůže vzpamatovat se z této katastrofální bouře,“ dodal legendární basketbalista.

Šestinásobný vítěz NBA také uvedl, že dohlédne na to, aby jeho milion dolarů, který věnoval, (přes třiadvacet milionu korun) byl využit v těch nejvíce zasažených oblastech. Dále desetinásobný nejlepší střelec NBA prohlásil, že bude hledat další možnosti, jak by ještě mohl pomoci.

Velkou vlnu solidarity před dvěma roky u sportovců vyvolalo také zpustošení Portorika. Ten byl zasažen hurikánem Maria. Rodačka z tohoto ostrova a olympijská vítězka, tenistka Monica Puigová tehdy pro svou rodnou zemi založila sbírku. Do ní jí přispěli i její hvězdní kolegové.

Pětinásobná grandslamová vítězka Maria Šarapovová věnovala na obnovu země několikaměsíční zisky z prodeje bonbonů její značky Sugarpova a zúčastnila se několika charitativních akcí. Přidal se i bouřlivák Nick Kyrgios, který tehdy za každé eso, které trefil, dal padesát dolarů.

Reklama