Hlavní obsah

Legenda Whiterspoonová pomůže v NBA s přípravou hráčů New Orelans

New Orleans

Trenérský štáb klubu NBA New Orleans Pelicans doplnila bývalá hvězda ženské obdoby zámořské soutěže Teresa Whiterspoonová. Třiapadesátiletá mistryně světa a olympijská vítězka, jež byla letos uvedena do basketbalové Síně slávy, bude pracovat s hráči, kteří se pohybují na hraně prvního týmu a farmářského celku v nižší G League.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

"Bude hrát důležitou roli v přípravě našich mladých hráčů. Na rozvoj hráčů klademe zvýšený důraz a tohle bude pro Pelicans i (farmářský tým) Erie velký přínos," uvedl hlavní kouč New Orelans Alvin Gentry v prohlášení.

Whiterspoonová byla během osmileté kariéry pětkrát vybrána do All Star týmu. Sedm sezon strávila v New Yorku, tu poslední v Los Angeles. Dvakrát byla zvolena nejlépe bránící hráčkou. V roce 1986 byla členkou zlatého týmu USA na mistrovství světa v Moskvě a o dva roky později na olympijských hrách v Soulu.

Whiterspoonová je v organizaci Pelicans další bývalou hvězdou WNBA po Swin Cashové. Dvojnásobná olympijská vítězka a někdejší hráčka USK Praha je od léta viceprezidentkou basketbalových operací.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články