Hlavní obsah

Házenkářky Mostu udržely v lize neporazitelnost a vedou tabulku

Praha

Házenkářky Mostu porazily v interlize v duelu dosud neporažených týmů Michalovce 26:25 a jako jediné zůstávají v sezoně stoprocentní. Černí andělé v závěru čtyřbrankovou šňůrou otočili skóre a navázali na víkendový vítězný debut v Lize mistrů. Po šestém kole Severočešky vystřídaly slovenského rivala v čele tabulky.

Foto: Sport.cz

Adéla Čásová z Mostu v akci.

Článek

Svěřenkyně trenéra Jiřího Tancoše po většinu zápasu dotahovaly vedení Michalovců. Poločas, v němž ztrácely až o čtyři branky, nakonec prohrály o gól, třináct minut před koncem ale narostl náskok hostujícího týmu opět na tři branky. Od stavu 22:25 už však domácí hráčky soupeři skórovat nedovolily a čtyřmi góly duel rozhodly.

"Jsem rád, že jsme se dokázali za nepříznivého stavu zvednout a zápas otočit. Bylo to tentokrát s odřenýma ušima," konstatoval mostecký kouč na klubovém webu. "Velmi nám v brance pomohla Dominika Müllnerová, která chytila důležité míče. Hráčky ale naštěstí věřily, hrály rychle, tlačily se do akcí, ačkoli nebylo moc prostoru. Bylo to důležité utkání českého a slovenského mistra, neměli jsme bohužel moc času na přípravu a možná to bylo i trochu znát," řekl Tancoš.

MOL interliga házenkářek - 6. kolo
Slavia Praha - Veselí nad Moravou 28:24 (14:13)
Nejvíce branek: Franková 5, Pokorná 5/1, Fryčáková a Chlupová po 4 - Vodná 6, Kutálková 5, Kubáčková 5/1.
Most - Michalovce 26:25 (15:16)
Nejvíce branek: Zachová 9/4, Šustková 4, K. Kostelná 3 - Wollingerová 9/5, Trúnková 6, Kompaniecová 4.

Reklama

Související témata: