Hlavní obsah

Bývalý kapitán národního týmu Hudeček ukončil kariéru. Zatím toho nelituji, tvrdí nový manažer Karlovarska

Karlovy Vary

Ještě na jaře byl bývalý kapitán české volejbalové reprezentace Ondřej Hudeček jedním z lídrů extraligového celku VK Karlovarsko. V právě se rozbíhající sezoně si už zvyká na novou roli jako manažer téhož klubu. „Mám možnost poznat vrcholový volejbal i z druhé strany," svěřil se někdejší smečař několika českých a zahraničních celků v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Ondřej Hudeček ukončil aktivní kariéru

Článek

Neukončil jste aktivní kariéru příliš brzy?

Myslím, že ne. Zatím toho vůbec nelituji. Jsem rád, že jsem dostal příležitost vidět extraligu a všechno okolo volejbalu i z jiného, než jen hráčského pohledu. V karlovarském týmu zůstala spousta kluků, které jsem znal z palubovky. A mám k nim pořád blízko.

Podílel jste se ze své nové pozice i na tvorbě současného hráčského kádru Karlovarska?

Byl jsem v realizačním týmu, který vybíral hráče. Zatím jsem už ze svého postu ve vedení klubu spokojen, jak probíhala příprava i začátek sezony. Ta bude ještě dlouhá. Uvidíme až v jejím závěru, do jaké míry budeme úspěšní. Rozhoduje se až v play off.

 ůžete charakterizovat, jaká je aktuální strategie klubu?

Kádr je podle svého složení dobře namixovaný. Už loni jsme měli hodně mladých kluků, kteří se mohli učit od těch starších, aby se nadějní borci jednou stali oporami družstva. Přišli čeští hráči, ale jsou tady i cizinci, což beru jako plus, jelikož přinášejí takříkajíc pohled zvenčí.

Bylo těžké získat do Karlovarska letos v létě bývalého reprezentačního nahrávače Lukáše Ticháčka po jeho návratu do Česka ze zahraničí?

Hráli jsme spolu za národní tým, kdy jsme zažili s reprezentací i mistrovství světa v Itálii v roce 2010. Desáté místo je dodnes považováno za úspěch. Lukáš Ticháček byl dlouho v Německu a Polsku. Jsme rádi, že přišel do Karlových Varů a rozhodl se pro zdejší klub. Věřím, že čas ukáže, že bude pro Karlovarsko jedním z nejdůležitějších hráčů.

V Karlovarsku působí kromě vás a Ticháčka ještě další tří někdejší čeští reprezentanti - prezident klubu Jakub Novotný, hlavní trenér Jiří Novák a v roli hráče zkušený kapitán Filip Rejlek.

To je až neskutečné, že se tady sešlo v jednu dobu tolik postav českého volejbalu nedávné minulosti. Za mě náleží pochvala vedení klubu. Asi se dělá něco správně, když se takhle dobří kluci vracejí z ciziny právě sem (úsměv).

Zůstaňme u extraligy. Co od ní očekáváte?

Konkurence je obrovská. Předloni jsme vyhráli titul, loni jsme byli pátí. Takže se z tohoto místa chceme dostat znovu nahoru. I ve volejbale rozhodují detaily. Každá sezona je o načasování formy, soudržnosti týmu v klíčových momentech.

Reklama

Související témata: