Hlavní obsah

Holstebro - Plzeň 37:21Pohárový konec s debaklem. Plzeňští házenkáři prohráli i odvetu v Dánsku

Holstebro

Plzeňští házenkáři prohráli ve 3. kole Poháru EHF i odvetu v Dánsku a do skupinové fáze nepostoupili. Doma s favorizovaným Holstebrem prohráli o pět branek, v jeho hale dnes čeští mistři podlehli ještě mnohem výraznějším rozdílem 21:37.

Článek

Plzeň dala v odvetě první branku, ale krok pak dokázala držet jen do stavu 4:4. Následovala šňůra pěti dánských gólů, a jelikož se hostům nedařila střelba ani dál, před poločasem prohrávali už 7:17. Po změně stran pak plzeňská ztráta ještě vzrostla.

V dresu domácího celku opět zazářil křídelní hráč Magnus Bramming. V Plzni se o vítězství zasloužil 14 brankami, v odvetě skóroval osmkrát. Nejlepším střelcem hostů byl Jakub Douda, autor sedmi gólů.

Domácí porážka v Poháru EHF byla před týdnem prvním plzeňským nezdarem v sezoně. Po ní však přišla i první extraligová prohra, ve středu svěřenci kouče Michala Tonara podlehli v repríze jarního finále doma Karviné.

Holstebro se v minulém ročníku druhé nejvýznamnější evropské klubové soutěže probojovalo až do Final Four.

Odveta 3. kola Poháru EHF házenkářů:
Holstebro (Dán.) - Plzeň 37:21 (18:10)
Nejvíce branek: Bramming 8, Smits 6, Meklenborg 5 - Douda 7, Šafránek 3, Wildt, Macháč, Bogdanič a Říha po 2. První zápas 30:25, postoupilo Holstebro.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.