Hlavní obsah

Karlovarsko vyhrálo bitvu s Jihostrojem a vede ligu o čtyři body

Praha

Pětisetovou bitvu s vítězným koncem pro Karlovarsko přinesl šlágr 11. kola extraligy volejbalistů v Českých Budějovicích. Domácí Jihostroj získal první dva sety v koncovkách, ale Západočechům se podařilo průběh zcela otočit a rozhodující sadu vyhráli 16:14. V čele tabulky před dnešním rivalem zvýšili náskok na čtyři body.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Kamil Richlicki z Civitanovy útočí proti českobudějovickému dvojbloku. (Ilustační foto)

Článek

Karlovarsko, na lavičce s odchovancem jihočeského volejbalu Jiřím Novákem, hledalo dva sety recept na dobře hrající Jihočechy. Ti ve čtvrtek srdnatě vzdorovali v Lize mistrů nejlepšímu světovému klubu italské Civitanově, i proto jim možná dnes ve druhé půlce zápasu chyběly síly. V tie-breaku přitom vedli 9:6, pak ještě 11:8, ale k mečbolu se nedostali.

"Cítíme se dobře psychicky, to se potvrdilo v prvních dvou setech, kdy nám i vycházel servis. Pak soupeř víc solil podání a my zápas ztratili trochu v hlavách," řekl domácí smečař Petr Michálek.

K lídrům Karlovarska patřil dvacetiletý Lukáš Vašina, jenž k výhře přispěl 25 body. Druhý smečař Polák Lukasz Wiese nasbíral o tři méně. "Nezačali jsme nejlíp, pak jsme se do toho dostali. První dva sety jsme prohráli v koncovkách a ty další dva už byly v naší režii. Tie-break byl trošku křečovitější, ale pak už jsme to udolali," uvedl blokař hostů Vojtěch Patočka.

Oba týmy čeká v příštím týdnu opět start v pohárové Evropě, Jihostroj nastoupí ve čtvrtek v Trentinu a Karlovarsko v Minsku nastoupí do odvety Vyzývacího poháru s výhrou 3:1.

Třetí příčku si upevnil Liberec výhrou 3:0 ve Zlíně, v závěsu má ale stále pražské Lvy, kteří stejným výsledkem zdolali nováčka z Beskyd.

Reklama