Hlavní obsah

Jihostroj bojuje s obry v Lize mistrů: Inspiruje nás fotbalová Slavia

Praha

Volejbalisty Českých Budějovic čeká v Lize mistrů další velká výzva. Tentokrát souboj s italským velkoklubem Trentino. V elitní Lize mistrů čeští hráči nejprve vyhráli duel v Istanbulu a pak sebrali doma set nejlepšímu týmu světa - Civitanově. „Takové výsledky celému českému volejbalu pomáhají. Těší nás, že týmy na Jihostroj vysílají nejsilnější sestavy," prohlásil Tomáš Skolka, asistent trenéra. Momentálně vyhlíží souboj s dalším italským velkoklubem Trentinem, který se uskuteční ve čtvrtek od 20:30.

Foto: eš, Právo

Trenér volejbalistů Jihostroje České Budějovice René Dvořák.

Článek

Už tři roky Tomáš Skolka funguje jako asistent trenéra ve volejbalovém týmu Jihostroj České Budějovice. A v současné době má společně s hlavním trenérem René Dvořákem nejvíce práce. Kromě domácí UNIQA extraligy musí oba připravovat tým na slavné soupeře z Ligy mistrů. „V této fázi je to náročné, hlavně cestování a únava. Ale do Ligy mistrů jsme vstoupili úspěšně. Uhráli jsme set s Civitanovou, což byl bonbonek v předvánočním období," líčí spokojeně Skolka.

A jaká bude strategie proti Trentinu? „Na prvním místě je nadšení, že můžeme s těmito týmy hrát. Zároveň nepůsobíme vůbec odevzdaně. Chceme podat co nejlepší výkon. A samozřejmě servis, to je hlavní stránka, na kterou dáváme v těchto zápasech důraz. Chceme soupeři hru co nejvíce znechutit právě servisem," prohlašuje asistent trenéra jihočeského týmu. Zároveň přiznává, že pečlivě sledoval letošní účinkování fotbalové Slavie v Lize mistrů. „Tím nasazením a bojovností Slavie se určitě chceme také inspirovat."

Jihostroj se v soutěži opírá o skvělé výkony univerzálů – Marka Šotoly a Filipa Křesťana. „Rozhodujeme se zápas od zápasu, kdo z nich nastoupí. Tím, že je Šotola zraněný, je to v tuto chvíli jasné. V Itálii bude hrát Filip Křesťan, druhý univerzál nastoupit nemůže. Pro kvalitu tréninku je to skvělé mít dva lidi, co bojují o místo," dodal Skolka.

Reklama

Související témata: