Hlavní obsah

Zraněného Klímu nahradil na Euru házenkářů Patzel

Vídeň/Praha

Trenéři českých házenkářů Jan Filip a Daniel Kubeš museli před čtvrtfinálovou skupinou na evropském šampionátu udělat změnu v kádru. Levá spojka Matěj Klíma kvůli zranění kotníku odjel domů a místo něj byl dodatečně povolán Vojtěch Patzel.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Český reprezentant Matěj Klíma (vlevo)

Článek

Klíma se zranil při dopadu z výskoku na tréninku před úterním závěrečným třetím zápasem základní skupiny s Ukrajinou, kterou reprezentanti ve Vídni porazili 23:19 a postoupili do další fáze turnaje.

"Že se Matěj zranil, je smůla. Je to hráč, který má v národním týmu budoucnost. Chtěli jsme ho nasadit, to zranění nás mrzí. Kdyby tady hrál, nasbíral by zkušenosti, z kterých by těžil do budoucna," řekl novinářům Kubeš.

V sedmnáctičlenném výběru Klímu před čtvrtfinálovou skupinou nahradil spoluhráč z pražské Dukly Patzel, který se těsně nevešel do původní nominace na Euro. Oba hráči do letošního šampionátu dosud na vrcholné akci nestartovali.

"Matěj už odcestoval a k výpravě se připojil Vojta. Takže je nás už zase 17. Má to i takový trochu vtipný podtext v tom, že oba hrají v Dukle. Znají se velmi dobře, takže se vlastně vystřídali," podotkl Kubeš.

Nikdo z dalších hráčů nemá po základní skupině vážnější zdravotní problém. "Zvlášť ti starší hráči jsou po těch třech zápasech dobití. Ale doufám, že nic vážnějšího se k tomu nepřidá a takhle to dojedeme," řekl Kubeš.

Do čtvrtfinálové skupiny vstoupí reprezentanti ve čtvrtek zápasem s obhájcem titulu Španělskem, dalšími soupeři budou Bělorusko, Chorvatsko a Německo. Do semifinále postoupí první dva týmy, český celek obhajuje šesté místo z předloňského Eura.

"Kluci mají dnes volnější den. Rozdělili jsme to na dvě skupiny. Hráči, kteří hráli méně, budou trénovat tady v hale. Kluci, kteří toho mají plné zuby, mají volný den a věnují ho jen regeneraci, aby načerpali nejen fyzické, ale i mentální síly na Španěly. Půjdou třeba do bazénu," uvedl Kubeš.

Reklama